NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ulrich Engenhardt is nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal
Ulrich Engenhardt, nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal

Ulrich Engenhardt is nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal

Rittal breidt bedrijfsunits uit om klantprocessen te optimaliseren

Als kersvers Chief Business Units Officer (CBO) is Ulrich Engenhardt sinds 1 juni 2023 verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding van de bedrijfsunits behuizingen, IT en energiesysteemspecialisten. Die units zijn van toenemend belang voor Rittal, als wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur, om klanten in meer dan 90 procent van de industrieën te helpen hun waardecreatieprocessen te optimaliseren. Ulrich Engenhardt vervoegt ook de Raad van Bestuur van Rittal. 

“We zijn dankbaar dat we in Ulrich Engenhardt een ervaren topmanager hebben gevonden, die veel expertise heeft in de ontwikkeling en internationale oriëntatie van bedrijfsunits”, zegt Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems: “Op het vlak van Industry, IT, Energy & Power, Cooling en Service staan we wereldwijd dicht bij onze markten en klanten, zodat we hen optimaal van dienst kunnen zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de betreffende industrieën.”

Indrukwekkende achtergrond

De afgelopen twintig jaar bekleedde Ulrich Engenhardt functies in het topmanagement van middelgrote bedrijven in de machinebouw, automotive en medische technologie. Meest recentelijk gaf hij als Executive Vice President leiding aan de business unit Professional Products bij Alfred Kärcher SE & Co. KG.

“Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij dit indrukwekkende bedrijf”, getuigt Engenhardt. “Een van de speerpunten van mijn functie is de totaalaanpak van de waardeketen van onze klanten. Met de combinatie van hardware en software kunnen we hen helpen om actuele problemen zoals energie-efficiëntie en productiviteit sneller en beter op te lossen, dat is vandaag de dag een enorme uitdaging, maar tegelijk ook een kans.”

Sterke waardencultuur

Rittal en de Friedhelm Loh Group staan volgens de nieuwe CBO voor de kracht van Innovatie.

“Dit familiebedrijf durft de status quo voortdurend ter discussie te stellen en gericht en veelomvattend te investeren in innovaties voor de toekomst. Ik ben onder de indruk van het kansgericht en ondernemend denken. Bovendien hanteren de mensen in dit bedrijf een sterke waardencultuur. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van professor Friedhelm Loh, het management en de medewerkers.”

Ulrich Engenhardt volgt Uwe Scharf op, die als Managing Director de leiding van Rittal Sales Germany op zich neemt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details