NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Viega lanceert Temponox: Nieuw hoogwaardig leidingsysteem uit RVS

Viega lanceert Temponox: Nieuw hoogwaardig leidingsysteem uit RVS

Midden september 2023 introduceert Viega een nieuw RVS leidingsysteem voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties. Temponox blinkt vooral uit op het vlak van corrosiebestendigheid, en maakt bijkomende beschermingsmaatregelen overbodig.

Temponox-buizen voor verwarmen en koelen zijn te herkennen aan twee brede bruine lijnen op de leidingen, de gebruikelijke ‘geen drinkwater’ logo’s en een stip op de persaansluitingen in dezelfde kleur. Zo wordt verwarring met het Sanpress Inox- programma voor drinkwaterinstallaties vermeden, of het per ongeluk mixen van verschillende leidingsystemen.

Nadruk op corrosiebestendigheid

De kemerken van Temponox werden speciaal afgestemd op veeleisende verwarmings- en koelinstallaties. De RVS leidingen en fittingen ogen niet alleen mooi, de sterke corrosiebestendigheid garandeert een lange levensduur van de installatie. Zelfs zonder aanvullende bescherming. Zo kan ook schoonmaakwater, dat langs de radiatoraansluitingen in de vloer loopt, het materiaal niet aantasten. Dat maakt de extra corrosiebescherming die bij veel koelinstallaties wordt vereist, overbodig.

Het complete Temponox-programma met RVS fittingen is beschikbaar in buisdiameters van 15 t/m 108 mm.

Vertrouwde totaaloplossing ​

Daarnaast is Temponox een totaaloplossing die bestaat uit leidingen en fittingen in de afmetingen 15 t/m 108 mm. Bochten, T-stukken, moffen, flenzen en alle noodzakelijke installatieonderdelen voor verwarmings- en koelinstallaties zijn leverbaar en TÜV-gekeurd. De installateur kan gebruik maken van zijn vertrouwde Viega gereedschappen en persbekken.

De fittingen van het Temponox leidingsysteem worden standaard geleverd met EPDM-afdichtingselement. Voor toepassingen die hogere eisen stellen kunnen de fittingen eenvoudig worden voorzien van FKM-dichtelement. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn voor aansluitleidingen van vacuüm-buiscollectoren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details