NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Viega Smartpress vereenvoudigt installatie en beperkt drukverliezen

Viega Smartpress vereenvoudigt installatie en beperkt drukverliezen

Voor installateurs zijn te hoge drukverliezen bij fittingen een veel voorkomend probleem. Smartpress, het nieuwste buisleidingsysteem van Viega, biedt een doeltreffende oplossing hiervoor.

Bij Smartpress, geschikt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties, is geen O-ring meer nodig. Daardoor is er bijna geen vernauwing in de binnendiameter van de fitting. De fittingen hebben een geoptimaliseerde doorlaat en het water wordt bij de doorstroming dus minder gehinderd.

Bovendien is Smartpress bijzonder gemakkelijk in gebruik. De buis hoeft niet gekalibreerd te worden: het volstaat om de kunststofbuis af te knippen, de fitting erop te zetten en te persen.

Warmwatercomfort

Met Smartpress komt Viega tegemoet aan de noden en wensen van een modern huis: steeds grotere badkamers en warmwatercomfort als absolute vereiste. Dat Smartpress hiervoor uitermate geschikt is, hebben de ervaringen van Pauwels bvba bewezen. Dit familiebedrijf uit Lokeren is één van de eerste Belgische installateurs die met Smartpress werkt.

spuelstation_beton_perspektive_c__6350x6353_121711.scale_.2126-kopieren

Pauwels bvba gebruikte Smartpress voor het eerst in een nieuwbouwwoning in Beveren-Waas. Een uitdagend project op vlak van sanitair, legt zaakvoerder Dirk Pauwels uit. “Het huis heeft een grote badkamer met bad, douchecel en dubbele wastafel, en daarnaast nog een aparte badkamer met douche. En dan zijn er ook nog de tappunten voor keuken, toilet en gastentoilet.” In een gebouw met zoveel aftakkingen en aansluitingen komt het tijdbesparende aspect van Smartpress goed van pas.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details