Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Viega Smartpress vereenvoudigt installatie en beperkt drukverliezen

spuelstation_smartpress_ohne_model_quer_c_1392x1392_1392x1392_104934.scale_.2126-kopieren

14 mei 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Voor installateurs zijn te hoge drukverliezen bij fittingen een veel voorkomend probleem. Smartpress, het nieuwste buisleidingsysteem van Viega, biedt een doeltreffende oplossing hiervoor.

Bij Smartpress, geschikt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties, is geen O-ring meer nodig. Daardoor is er bijna geen vernauwing in de binnendiameter van de fitting. De fittingen hebben een geoptimaliseerde doorlaat en het water wordt bij de doorstroming dus minder gehinderd.

Bovendien is Smartpress bijzonder gemakkelijk in gebruik. De buis hoeft niet gekalibreerd te worden: het volstaat om de kunststofbuis af te knippen, de fitting erop te zetten en te persen.

Warmwatercomfort

Met Smartpress komt Viega tegemoet aan de noden en wensen van een modern huis: steeds grotere badkamers en warmwatercomfort als absolute vereiste. Dat Smartpress hiervoor uitermate geschikt is, hebben de ervaringen van Pauwels bvba bewezen. Dit familiebedrijf uit Lokeren is één van de eerste Belgische installateurs die met Smartpress werkt.

spuelstation_beton_perspektive_c__6350x6353_121711.scale_.2126-kopieren

Pauwels bvba gebruikte Smartpress voor het eerst in een nieuwbouwwoning in Beveren-Waas. Een uitdagend project op vlak van sanitair, legt zaakvoerder Dirk Pauwels uit. “Het huis heeft een grote badkamer met bad, douchecel en dubbele wastafel, en daarnaast nog een aparte badkamer met douche. En dan zijn er ook nog de tappunten voor keuken, toilet en gastentoilet.” In een gebouw met zoveel aftakkingen en aansluitingen komt het tijdbesparende aspect van Smartpress goed van pas.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details