NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Viega-voorwandsysteem Prevista zet de toon op het vlak van flexibiliteit en montage

Viega-voorwandsysteem Prevista zet de toon op het vlak van flexibiliteit en montage

Viega op ISH 2019: Hal 4.0, stand A44/B44/B46

Wijzigde de afgelopen decennia één productgroep de bouwsector en meer bepaald de badkamerinrichting fundamenteel? Dan is dat ongetwijfeld de voorwandtechniek. Met Prevista geeft Viega als een van de toonaangevende systeemaanbieders de technische en economische voordelen van de voorwandtechniek een nieuw elan. In nauwe samenwerking met vakmensen ontwikkelde Viega een modulair opgebouwd voorwandsysteem. Die platformstrategie reduceert het aantal onderdelen in vergelijking met andere systemen. Dat vereenvoudigt niet alleen de bewaring maar ook de montage op de bouwplaats. Met de productlijnen ‘Dry’, ‘Dry Plus’ en ‘Pure’ zet Prevista de toon op het vlak van flexibiliteit: voor klassieke wandmontage, staanderwerk op het bouwterrein en met een professionele railmontage. En biedt zo alle tools voor een creatieve badkamerinrichting. Het innovatieve voorwandsysteem van Viega is vanaf mei 2019 leverbaar.

Al meer dan een kwart eeuw zetten we bij nieuwbouw en renovatie voorwandsystemen in bij de installatie van badkamers. En dat omwille van de technische en economische voordelen. Dankzij de voorwandelementen hoeven aannemers niet meer in de gebouwen zelf in te grijpen. Bij natbouw is dat nog wel het geval. En de opgelegde normen voor geluidsisolatie en brandbeveiliging zijn gemakkelijker na te leven. Bovendien bieden voorwandelementen een eenvoudigere en functionelere badkamerindeling met meer afwisseling.

Viega werkt al langer aan systemen voor droog- en natbouw. Het brengt de sterkste kenmerken van beide systemen nu samen in het nieuwe voorwandsysteem Prevista. Het resultaat? Een uiterst installatie- en montagevriendelijk systeem.

Talrijke montagevoordelen
Tijdens het drie jaar durende ontwikkelingsproces ondervroeg Viega vakmensen over hun ervaringen met voorwandsystemen. Uit al die ideeën en verbetervoorstellen ontstond een nieuw concept. Dat overtuigt door een heldere structuur en minder componenten. Het voorwandsysteem Prevista is gebaseerd op een modulaire platformstrategie. Vertrekt u van het eveneens nieuwe spoelreservoir? Dan gebruikt u het systeem voor de afzonderlijke wandmontage en de montage in staanderwerk ook in combinatie met een montagerail.

Vakmensen kwamen ook met tal van suggesties om de montage van het nieuwe voorwandsysteem te vereenvoudigen en te versnellen. Het resultaat? Minder componenten. Daardoor lijnt u bijvoorbeeld de traversen van de Prevista-voorwandelementen nu met snelspanners uit. En bovendien bevestigt en klemt u de voetsteunen eenvoudig vast op de “Dry Plus”-montagerails. Met hetzelfde voorwandelement is ook een aparte montage mogelijk.

Drie gedefinieerde systeemlijnen
Door de platformstrategie stelt Viega het nieuwe Prevista-voorwandsysteem voor de specialist-planner of vakman nu niet alleen scherp voor beide droogbouwlijnen ‘Dry’ en ‘Dry Plus’. Ook de ‘Pure’-lijn voor natbouw vaart er wel bij. Ook het aantal afzonderlijke elementen van het assortiment Prevista is verminderd. Voor droogbouw bestaat dat uit voorwandelementen voor toilet, wastafel, urinoir en bidet. Aangevuld met in de hoogte verstelbare toilet- en wastafelelementen. Voor individuele badkamerinrichtingen is de montagerail ‘Dry Plus’ verkrijgbaar. Voor natbouw kiest u uit vier passende installatieblokken voor toilet, wastafel, urinoir en bidet. De componenten nemen minder opslagruimte in beslag. Het resultaat? Een hogere rendabiliteit voor de gespecialiseerde groothandel en voor de vakman.

Prevista

In alle Viega Prevista-elementen met standaardhoogte 1120 mm gebruikt u identieke spoelreservoirs. De spoeltechniek is altijd dezelfde, ongeacht bouwhoogte en -diepte. Dat vergemakkelijkt niet alleen de montage op het bouwterrein, maar biedt u ook bij de detailinstallatie de vrijheid om bedieningsplaten naar eigen keuze te kiezen. U combineert alle bedieningsplaten van Viega eenvoudig met alle Prevista-spoelreservoirs. En vervangt ze achteraf gemakkelijk.
De ééndelige, met blaastechniek gefabriceerde spoelreservoirs sluit u bovendien op elk gangbaar leidingsysteem aan.
De gewenste spoelhoeveelheid stelt u heel eenvoudig op het afvoerventiel in. En u regelt het optimale spoeldebiet met de gepatenteerde spoelstroomsmoorklep. De spoeling van de Prevista-spoelreservoirs sluit u bovendien feilloos aan op de verschillende keramische toiletmodellen, ook randloze. Ook de in de hoogte verstelbare toiletelementen zijn geschikt voor de aansluiting van moderne douchetoiletten. De bijpassende aansluitsets zijn daarvoor beschikbaar.

Eenvoudige installatie
Viega ontwikkelde samen met de productontwerpers een speciaal kleurconcept. Het doel? Een eenvoudige montage van de Prevista-voorwandelementen bieden. Alle beweegbare en manueel te monteren componenten zijn geel. Enkele voorbeelden: de schuifregelaar voor de volledige en gedeeltelijke spoelhoeveelheid van het afvoerventiel, de instelbare spoelstroomsmoorklep en de houder van het vulventiel. Meteen duidelijk voor iedere vakman.

Prevista

Functionele bedieningsplaten met sterk design
Als gebruiker kiest u dankzij het innovatieve voorwandsysteem Prevista uit meer dan 50 verschillende bedienings- en urinoirplaten. Dankzij het tijdloze design integreert u ze naadloos in elke badkamerinrichting. En hoeft u daarbij geen rekening te houden met eender welke modetrend.

Een bijzonder accent leggen in elke badkamer? Dat doet u door meerdere nieuwe bedieningsplaten van Visign for More te plaatsen. Die zijn standaard of optioneel gedeeltelijk met ledverlichting uitgerust. De inbouwkaders vervangen de badkamerverlichting niet, maar fungeren als weloverwogen oriënteringspunten in het duister. De energiebesparende verlichting gaat pas aan als iemand de badkamer betreedt.

Bijzondere hygiëne-eisen of toepassingen in openbare en bedrijfsomgevingen? Daarvoor biedt het Prevista-voorwandsysteem touch free-uitvoeringen van de bedieningsplaten. Zo zijn bedieningsplaten met hygiënefunctie afzonderlijk programmeerbaar en ondersteunen ze het behoud van de drinkwaterkwaliteit door een automatische spoelactivering. Die treedt in actie als een voor de hygiëne kritische toepassingsonderbreking wordt herkend.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details