NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Viessmann breidt warmtepomp aanbod uit voor het commerciële segment

Viessmann breidt warmtepomp aanbod uit voor het commerciële segment

Viessmann, een toonaangevende leverancier van verwarmings- en energiesystemen, heeft zijn productgamma uitgebreid. Naast de al bekende condensatiegasketels, warmtepompen, thuisbatterijen en zonnepanelen, introduceert Viessmann nu ook lucht/water warmtepompen in het assortiment, met een vermogen variërend van 30 tot 250 kW.

De nieuwe lucht/water warmtepompen maken gebruik van het milieuvriendelijke koelmiddel propaan en klassieke koelmiddelen. Daarnaast hebben ze een indrukwekkend vermogen om te werken met vertrek temperaturen tot wel 80°C. Dit stelt Viessmann in staat om een breed scala aan commerciële verwarmingsbehoeften te vervullen, zelfs in veeleisende omgevingen.

Hiermee biedt Viessmann ondernemingen en overheden oplossingen voor het verwarmen en koelen van bedrijfsgebouwen, kantoorgebouwen, appartementsgebouwen, overheidsgebouwen en de dienstverlenende sector.

Een belangrijk aspect van deze uitbreiding is de samenwerking tussen Viessmann en Priva op het gebied van regelingen. Dankzij deze samenwerking kan Viessmann hybride oplossingen aanbieden, waarbij een gasketel wordt gecombineerd met een warmtepomp. Deze hybride systemen stellen gebruikers in staat om efficiënt te verwarmen en tegelijkertijd te profiteren van duurzame energiebronnen.

Met deze uitbreiding van het productaanbod kan Viessmann complete oplossingen bieden voor het commerciële segment, gericht op de energietransitie en de vergroening van stookplaatsen in zowel bestaande als nieuwe gebouwen. De combinatie van innovatieve warmtepomptechnologie, de keuze voor propaan als milieuvriendelijk koelmiddel en de mogelijkheid van hybride systemen versterkt de positie van Viessmann als marktleider in duurzame verwarmingsoplossingen.

“We zijn verheugd om ons productaanbod uit te breiden met deze geavanceerde lucht/water warmtepompen,” aldus Christophe Leroy, CEO van Viessmann. “Dit stelt ons in staat om nog meer duurzame oplossingen te bieden aan onze klanten in het commerciële segment, waarmee we samen kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.”

Viessmann blijft zich inzetten voor het ontwikkelen van innovatieve en duurzame verwarmingssystemen die voldoen aan de groeiende behoefte aan energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Met de introductie van de lucht/water warmtepompen en hybride oplossingen in het productgamma bevestigen ze hun toewijding aan de energietransitie en het verduurzamen van de verwarmingsindustrie.

Voor meer informatie over de nieuwe lucht/water warmtepompen van Viessmann, kunt u terecht op de website: https://bit.ly/warmtepompencommercieel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details