Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Volgens Schneider Electric is het tijd om de vraagzijde van de energietransitie aan te pakken

Naamloos-3

19 september 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, doet een oproep aan regeringen, bedrijven en individuen wereldwijd om zich bewust te worden van de gigantische – maar vaak nog steeds onderschatte – rol die ze kunnen spelen bij het bouwen van een meer elektrische en digitale toekomst, die veerkrachtig is op het vlak van energie. 

“Wegstappen van fossiele brandstof is essentieel, maar het zal tijd vergen – en de tijd begint te dringen wat betreft de klimaatverandering,” aldus Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy en Sustainability Officer van Schneider Electric. “Het goede nieuws is dat er oplossingen zijn die we vandaag nog kunnen inzetten. We kunnen vooral veel meer doen om te optimaliseren hoe we energie gebruiken. Deze vraagzijde van het energieverbruik is een belangrijke hefboom, en verdient veel meer actie en aandacht dat het momenteel krijgt.”

Mevouw. Avice-Huet sprak op de vooravond van de Climate Week NYC 2022, die ze zal bijwonen met verschillende andere senior executives van Schneider Electric. Het evenement, dat doorgaat van 19 tot 25 september, brengt invloedrijke leiders uit de zakenwereld, overheden en de klimaatgemeenschap samen om klimaatactie en -bewustzijn te creëren. ​ 

 Het evenement vindt dit jaar plaats tegen de achtergrond van een wereldwijd dramatisch verstoord energielandschap. De stijgende energieprijzen hebben aangetoond dat de energietransitie niet enkel een ecologische, maar ook een maatschappelijke kwestie is, en dat we de ongelijke en vaak erg pijnlijke economische schade van de crisis moeten aanpakken. 

“Energieonzekerheid is een wereldwijd groeiende realiteit die we niet kunnen negeren,” aldus Avice-Huet, “Als impactonderneming zijn we ons pijnlijk bewust dat we hier niet alleen zijn om het alarm te doen luiden over bepaalde kwesties, maar dat we onze inzichten en onze expertise moeten gebruiken om concrete oplossingen te bieden en iedereen mee te krijgen op het pad naar duurzaamheid.”

Schneider Electric richtte in 2020 haar eigen Sustainability Research Institute op, die haar bijdrage aan het klimaat- en energiedebat verder moet versterken. De rapporten van het instituut leveren kostbare inzichten en beleidsaanbevelingen over het onontgonnen potentieel van elektrificatie, digitalisering, efficiëntie en circulariteit. Het onderzoeksteam werd significant uitgebreid sinds haar oprichting, en werkt regelmatig samen met externe onderzoekspartners en invloedrijke partijen zoals de World Green Building Council en BloombergNEF. ​ 

 Schneider Electric wordt algemeen erkend voor het feit dat ze een marktleider en facilitator is op het vlak van ESG (milieu-, sociale en bestuurscriteria). Eerder deze zomer bevestigde het bedrijf haar inzet om tegen 2050 netto-nul te bereiken over haar volledige waardeketen. Het werd één van de eerste organisaties ter wereld waarvan deze inzet werd bekrachtigd door het Science Based Targets initiative (SBTi). ​ 

 De producten, software en diensten van Schneider Electric helpen haar klanten en partners om hun CO2-uitstoot te beperken en veerkrachtiger te worden. Tijdens haar jaarlijkse paradepaardje, de Innovation Summit World Tour, een evenement voor klanten en partners, zal het bedrijf een reeks innovaties aankondigen op vlak van efficiëntie en duurzaamheid. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details