NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Warmwatercomfort verzekerd met nieuwe Vaillant Elektrische Doorstromers: electronicVED en electronicVED exclusive

Warmwatercomfort verzekerd met nieuwe Vaillant Elektrische Doorstromers: electronicVED en electronicVED exclusive

Vaillant vult zijn aanbod aan warmwatervoorzieningen aan met de Vaillant Elektrische Doorstromer (VED), beschikbaar in twee versies: electronicVED en electronicVED exclusive. Dankzij zijn strakke en compacte design past een electronicVED in elke badkamer of keuken. Zijn modulerende werking bespaart bovendien tot 30% aan water- en energieverbruik ten opzichte van de klassieke elektrische boiler.

Modulerende werking

De doorstromer op gas had Vaillant al in het aanbod. Met de lancering van de electronicVED en electronicVED exclusive op de Belgische markt kunnen nu ook eengezinswoningen en appartementen zonder gasvoorziening van de voordelen van een elektrische doorstromer genieten. De toestellen laten zich ook perfect combineren met een PV-systeem of warmtepomp. Als uitbreiding bij een zonneboiler kunnen ze louter tot back-up dienen of voor extra warmtecomfort zorgen. Beide toestellen zijn beschikbaar in vier vermogens,18 kW, 21 kW, 24 kW en 27 kW, en lenen zich enkel tot aansluiting op een netspanning van 400 V.

Stabiele temperatuur

In tegenstelling tot de elektrische boiler, die continu een voorraad water op temperatuur houdt, verbruikt een doorstromer uitsluitend wanneer iemand warm water tapt. Bij warmwaterafname detecteert een sensor zowel de temperatuur als de waterdruk en past het debiet perfect aan in functie van de gevraagde temperatuur, zelfs als meerdere warmwaterkranen tegelijk in gebruik zijn. Deze modulerende werking bespaart tot 30% aan water- en energieverbruik en leverde de toestellen het energie-efficiëntielabel A op.

Gradenbereik en debiet

Binnen een bereik van 30 tot 55° laat de electronicVED zich tot op de graad instellen. De electronicVED exclusive gaat nog ruimer, van 20 tot 55°, en is daarbinnen zelfs tot op de halve graad regelbaar. Temperatuurvergrendeling aan 42° is bij beide versies mogelijk. Per model varieert het debiet van de electronicVED van 6 tot 10 l/min., bij de electronicVED exclusive gaat dit tot 16 l/min.

Precieze regeling

Qua bediening voorziet de electronicVED perfect in de basisbehoeften: regeling gebeurt aan de hand van een draaiknop en een digitale display toont de gevraagde temperatuur. Wie op zoek is naar totaalcomfort, vindt zijn gading in de electronicVED exclusive. Bij het toestel hoort een waterdichte afstandsbediening, die zich zelfs probleemloos in de douche laat installeren. Actieve communicatie met het toestel zorgt voor temperatuuraanpassing ‘à la minute’. De LCD display toont zowel de reële als de gevraagde temperatuur. Ook handig is de mogelijkheid om tot vier verschillende temperaturen te memoriseren: een instelling voor verschillende tappunten of een eigen voorkeurstemperatuur voor elk gezinslid. Voor de jongere gezinsleden geeft een kinderslot de mogelijkheid om de toetsen te blokkeren.

Milieuvriendelijk

Ook naar milieuvriendelijkheid toe gaat de electronicVED exclusive nog iets verder. Op de display kan voor de voorbije 360 dagen zowel het elektrische als hydraulische verbruik per dag of per maand opgevraagd worden. Op basis daarvan kunnen gebruikers hun water- en energieconsumptie dus makkelijker bijsturen. Een eco-functie voorziet in een waterbegrenzer tot 7 l/min. Voor de afstandsbediening zijn slechts twee batterijen van 1,5 V vereist die een twee- à drietal jaar meegaan.

Ruime installatiemogelijkheden

Dankzij hun strakke, elegante design laten de toestellen zich makkelijk in heel uiteenlopende ruimtes integreren, maar hun compacte afmetingen laten evengoed installatie in een kast toe. Het voorpaneel is vergelijkbaar met een groot uitgevallen schoendoos en de dikte bedraagt slechts 10 cm. Omdat ze spatbestendig zijn, vormt zelfs installatie vlak boven het bad geen probleem. Wel moet het om een vorstvrije ruimte gaan.

Eenvoudige plaatsing en onderhoudsvrij

Naar goede gewoonte ging veel aandacht uit naar een eenvoudige installatie. De toestellen zijn voorzien van een universele montageplaat met centrale fixatie en het geïntegreerde vouwframe vergemakkelijkt de wateraansluiting. Kabelconnecties maken kan via de voorkant. Het design voorziet voor alle componenten in een hoge toegankelijkheid. Kalkaanslag is niet mogelijk omdat de weerstand trilt en de kalk bijgevolg niet blijft hangen. Mede daardoor vergen de toestellen dan ook geen onderhoud.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marketing Vaillant
02 334 93 05

[email protected]
www.vaillant.be
https://www.facebook.com/vaillant.belgium/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details