NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zonder elektriciteit werkt er helemaal niets

Zonder elektriciteit werkt er helemaal niets

Niemand kan er nog omheen: de systematische overschakeling naar hernieuwbare energie zet zich voort. Op dit ogenblik wordt meer dan 30% van de elektrische energie opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, en dit aandeel neemt gestaag toe.

Elektriciteit is dus duidelijk de energiedrager van een ecologische toekomst. Of het nu uw eigen PV-installatie op uw dak betreft, of een windmolenpark in de Noordzee of een stuwdam: energie uit hernieuwbare bronnen wordt altijd in elektriciteit omgezet.

De uitdaging zit hem in het ontwikkelen van aangepaste hardware, om deze ecostroom zo
efficiënt mogelijk te benutten. De Dimplex accumulatiekachels of hybride herlaadbare elektrische verwarming (met thermische opslag) hebben de mogelijkheid om de zelfconsumptie van de opgewekte PV-energie toe te laten. Bovendien laten ze ook toe het vermogen dat gevraagd wordt van het elektrisch distributienet af te vlakken in piekuren in de winterperiode. Dit is essentieel om een mogelijke black-out te vermijden. Dit maakt elektrische verwarming opnieuw uitstekend geschikt voor een nieuwbouwwoning.

De investeringskost voor een accumulatiekachel of hybride herlaadbare elektrische verwarming (met thermische opslag) ligt een pak lager dan een klassiek centraal verwarmingssysteem.

 

E-peil = 29*

Toegepast op een nieuwbouw viergevelwoning van 160 m² bewoonbare oppervlakte met 9,5 kW PV panelen, met isolatieniveau K25 en met een luchtdichtheid van 2 m³h/m² met accumulatiekachels of hybride herlaadbare elektrische verwarming (met thermische opslag), resulteert dit in een sterk E-peil van 29. Deze woning wordt dus beschouwd als een BEN-woning.

0 kWh verbruik

Dankzij de combinatie van een hybride elektrische verwarming met thermische opslag enerzijds, en een totaal vermogen aan PV-panelen van 10 kWp anderzijds, is het mogelijk om het geheel aan energie-verbruik voor verwarming, sanitair warm water en elektrische toestellen onder nul te brengen dankzij de virtueel terugdraaiende teller. Dit wil zeggen dat de door de PV-installatie opgewekte energie hoger ligt dan de totale elektrische energie die men voor deze lage energiewoning op jaarbasis nodig heeft.

De investeringskost voor een accumulatiekachel of hybride herlaadbare elektrische verwarming (met thermische opslag) ligt een pak lager dan een klassiek centraal verwarmingssysteem. Deze oplossing is eveneens makkelijker te plaatsen, gezien de toestellen decentraal geplaatst worden.

Deze accumulatiekachel of hybride herlaadbare elektrische verwarming (met thermische opslag) hebben een gemiddelde levensduur hebben van 25 jaar.

 

Levensduur maximaal

Uit ervaring weten we dat deze accumulatiekachel of hybride herlaadbare elektrische verwarming (met thermische opslag) een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben. Er zitten immers zeer weinig
bewegende componenten in. Dat houdt in dat ze gemiddeld langer meegaan dan gasbranders, warmte-
pompen of andere verwarmingssystemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details