NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zweedse kwaliteit voor een gezond binnenklimaat
AirX heeft ervoor gekozen om de luchtgroepen van de Zweedse fabrikant IV Produkt in België te importeren.

Zweedse kwaliteit voor een gezond binnenklimaat

AirX is gespecialiseerd in het opstarten, inregelen en het opmeten van de volledige ventilatiesystemen. Sinds 2020 is het Belgische bedrijf ook de officiële invoerder van het Zweedse merk van modulaire luchtbehandelingsunits IV Produkt. De Envistar-luchtgroepen van dit Zweedse merk bestaan in drie modellen (Compact, Top en Flex) en bieden heel wat troeven aan zowel de eindgebruiker als de installateur.

Uit de auto-industrie weten we al langer dat de Zweden hun eigen traject volgen om uiterst betrouwbare en duurzame producten te creëren. Dat geldt ook voor de ventilatiesector, waar IV (spreek uit als “aï vi”) Produkt in eigen land marktleider is op het vlak van het ontwikkelen en produceren van modulaire luchtgroepen, een domein waarin dit bedrijf sinds 1969 is gespecialiseerd. De experts van AirX wisten dus bij wie ze een paar jaar geleden aanklopten met de vraag om hun producten in België te importeren. De luchtbehandelingskasten van IV Produkt zijn dan ook de enige modulaire luchtgroepen die de Belgische kmo verkoopt aan professionele HVAC installateurs.

In een markt die van oudsher wordt gedomineerd door enkele merken bestaat de uitdaging van Dirk Merken, zaakvoerder van AirX, er vooral in de bekendheid van het Zweedse merk te vergroten. Daarvoor kan hij een aantal sterke USP’s uitspelen. Eenmaal de installateur zijn installatie van de luchtgroep heeft afgerond, kan hij op twee oren slapen. Dankzij de hoge kwaliteitsgraad kan er vertrouwd worden op een goede en continue werking van de luchtgroep. Een bezoek aan de fabriek in Zweden maakt op dat vlak veel duidelijk, want je kan er zien dat elk onderdeel ter plaatse wordt ontwikkeld en geproduceerd.”

Met IV Produkt luchtgroepen die geplaatst zijn door onze klanten bij oa Amazon ­Belgium, TVH, ZEB, KBC, GO! of Brico kan AirX referenties voorleggen voor wie de luchtkwaliteit en het energieverbruik essentieel is.

De units van IV Produkt zijn volledig plug & play..

Comfort voor de gebruiker…

Het klimaat in Zweden is ‘uitdagender’ dan bij ons te noemen. De luchtgroepen van IV Produkt zijn dan ook ontworpen om in extreme omstandig­heden te kunnen werken. Daarom kiest het bedrijf oa als warmtewisselaar enkel meestal voor een warmte­wiel. Het komt zowel de energie­factuur als de lucht­kwaliteit ten goede. Tegelijk werkt de warmte­terugwinning in beide richtingen en wordt zowel warmte als koude gerecupereerd. In het licht van de steeds warmere zomers wordt dit zeer interessant. IV Produkt integreert al warmtepompen in zijn luchtgroepen sinds 1976. Die bijna halve eeuw ervaring in dit domein valt moeilijk te overtreffen. In de huidige Envistar-luchtgroepen zit bijvoorbeeld een koel­eenheid geïntegreerd (Eco-cooler), terwijl in de Envistar Flex een omkeerbare warmtepomp om te verwarmen (Thermo-cooler) kan worden voorzien. Een derge­lijke totaaloplossing neemt minder plaats in en is energiezuiniger dan een traditioneel lucht­behandelingssysteem met een externe koelunit en een verwarmingsbatterij.

Envistar Top, voor kanaalaansluiting bovenaan.

… en voor de installateur

De ‘Made in Sweden’ luchtgroepen van IV Produkt zijn ook mee met de digitalisering. Zo kan de installateur in één klik toegang krijgen tot alle specifieke documentatie van de installatie, inclusief de specifieke aansluitschema’s van de op maat gemaakte luchtgroep. Via een gratis cloud gebaseerd portaal kunnen bovendien in realtime de parameters van de installatie worden bekeken. Deze functie wordt gratis aangeboden en kan zeer nuttig zijn. Zo kan de installateur vanop afstand een eerste diagnose stellen en al de juiste onderdelen meebrengen wanneer hij ter plaatse komt. Hij kan ook makkelijk de hulp van een Air Expert inschakelen die vanop afstand snelle en efficiënte service kan bieden.

AirX maakt tot slot het verschil door alle IV Produkt units volledig plug & play aan te leveren. Beschermkappen, sensoren… alles is voorgemonteerd zodat enkel nog de stekker moet worden ingestoken.

De Easy access functie maakt de eenvoudige demontage of montage mogelijk zodat de installatie gemakkelijk door een standaarddeur kan worden binnengebracht. Extra handig bij renovatie!

Bij de ontwikkeling van de luchtgroepen van IV Produkt werd echt rekening gehouden met de noden van de markt en werden de installatie- en exploitatie­kosten zo laag mogelijk gehouden. De units uit de Envistar-reeks zijn vandaag inzet­baar in heel wat contexten: scholen, kantoren, hotels, winkel­centra, industriële gebouwen en zelfs zieken­huizen. Kortom: de modellen van Envistar zijn de sterren onder de luchtgroepen!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details