NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
12.960 panelen op het dak van het EDC!

12.960 panelen op het dak van het EDC!

Van Marcke & BeauVent hebben samen dit zonneproject gerealiseerd.

Van Marcke kiest resoluut voor duurzaamheid in hun bedrijfsvoering en heeft daarom samen met zijn partner BeauVent op 2 vestigingen van Marcke zonneprojecten gerealiseerd. Met name op het EDC in Kortrijk (4017.6 kWp), een van de grootste dakopstellingen in Vlaanderen en op het dak van de showroom in Anderlecht (50.15 kWp).  

De groep Van Marcke is al meer dan 20 jaar een voortrekker op het gebied van duurzaamheid voor al onze stakeholders: personeel, klanten, installateurs, leveranciers, scholen, studieburelen, …

De onderneming wil duurzame waarden creëren voor haar klanten en voor de maatschappij. In al zijn activiteiten houdt Van Marcke rekening met de grenzen van de planeet. Duurzaamheid ligt ons dus heel nauw aan het hart.

Van Marcke is niet alleen inspirerend op het vlak van producten en diensten, maar ook op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). ‘We care for quality of life’ is een slogan die past bij de fundamentele visie. We kiezen bewust voor een duurzaam product en service leadership. Enerzijds door de verkoop van duurzame producten en diensten te promoten en onze kennis te delen via Van Marcke College. Anderzijds door ons eigen gebouwenpark zo duurzaam mogelijk te beheren. Bij de bouw of verbouwing van onze eigen gebouwen kiezen wij steeds voor de meest water- en energievriendelijke oplossing.

Ons volledig nieuwe Europese distributiecentrum EDC is daarvan een uitstekend voorbeeld. Het EDC is een huzarenstuk op het vlak van ecologische technieken. Het is een volledig CO2-neutraal en wateronafhankelijk gebouw. De logistieke diensten zorgen voor minder verpakkingsafval en een beperking van de vrachtwagenkilometers (minder CO2-uitstoot).

Verschillende technieken worden toegepast zoals:

  • Geothermische verwarming.
  • Eigen drinkwater: het regenwater wordt opgevangen en gezuiverd tot drinkbaar water. De opslagcapaciteit is maar liefst 500.000 liter, goed voor 90 dagen functioneren zonder toevoer van water via het openbare net.
  • Zonneboilers: staan in voor de productie van sanitair warm water.

 

Met de bouw van zijn nieuwe distributiecentrum streeft Van Marcke naar een BREEAM-certificaat. Dit is een streng duurzaamheidslabel en ratingsysteem dat staat voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord, van een duurzaam gebouwconcept tot het gebruik van duurzame technieken en materialen, met aandacht voor alle stakeholders.

Met de 12.960 zonnepanelen op het dak voor de eigen energieproductie streven we een hoge standaard na met concrete acties. We gaan met andere woorden een echt engagement aan.

In 2019 benadrukt Van Marcke ook zijn ecologische aanpak en zijn engagement met het co-ambassadeurschap van de campagne ‘Sign for my Future’. Van Marcke wil als klimaatambassadeur een sterke boodschap uitsturen naar de politici zodat ook zij hun verantwoordelijkheid nemen en werk maken van een krachtig klimaatbeleid. De oplossingen zijn er en moeten haalbaar en betaalbaar gemaakt worden voor bedrijven en burgers.

“We moeten stoppen met de ‘yes-but’-mentaliteit en bewust kiezen voor de ‘why-not’-ingesteldheid! It’s time for action NOW!”

Bedrijven, politici en burgers moeten samen rendabel investeren in duurzame oplossingen en de problemen anders aanpakken. Samen hebben we een impact op de wereld, op onze planeet. Ze is ons enige thuis.

Meer lezen? Kijk dan hier: Vanmarke.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details