Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Events

Aantoonbaar onderscheidend

Henco_xtr_0079-horizontaal-kopiëren

Tekst | Henco

11 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met de Henco meerlagenbuis beschikt elke installateur over een unieke buis van hoge kwaliteit. De buis is mechanisch sterk, voorzien van een extra dikke aluminium binnenkern, en kan probleemloos 180 graden gebogen worden.

Wist u dat de aluminium binnenkern van Henco Standaard buizen vanaf de buismaat 14 mm 0,4 mm dik is?

Alleen de kleur wit is vergelijkbaar…

… verder is de Henco meerlagenbuis aantoonbaar onderscheidend. Voor de keuze in kunststof leidingsystemen zijn er vele mogelijkheden. Naast de kwaliteit en assortiment van de toegepaste fittingen blijft de kunststofbuis vaak onderbelicht. De Henco meerlagenbuis is wit van kleur, maar dit is nagenoeg de enige overeenkomst met vergelijkbare producten op de markt. Bij de ontwikkeling van deze buis is volop ingezet op het verkrijgen van de beste kwaliteit en eigenschappen. Deze hebben zich al bijna dertig jaar bewezen in de praktijk.

Elk detail telt

Enkel de hoogste grondstof gradatie HDPE is voor Henco niet voldoende. Henco beschikt over een vernettings­bunker waar­door de buis door een intensieve elektronen­straling in kwaliteit en duurzaam­heid naar het aller­hoogste kwaliteits­niveau wordt gebracht. De fysische vernetting staat borg voor een lange levensduur van de Henco buis. Door deze kwaliteitsaspecten garandeert Henco hogere warmwatercirculatietemperaturen dan menig andere fabrikant durft aan te bieden. Wist u dat de aluminium binnenkern van Henco Standaard buizen vanaf de buismaat 14 mm 0,4 mm dik is? Vele andere buisfabrikanten voorzien slechts een dikte van 0,2 mm, en dat terwijl net de dikte van het aluminium voor 80 procent stabiliteit van de buis bepaalt.

De afschuifsterkte van de hechtlagen zijn 3,5 maal sterker zijn dat de norm voorschrijft. Al deze aspecten zijn bepalend voor de superieure kwaliteit van de buis.

Henco garandeert in de maten 14 t/m 32 mm een constante druk van maar liefst 16 bar. Over het gehele assortiment is de maximale werkdruk standaard 10 bar.

180° buigen? Geen enkel probleem

De buiggereedschappen zorgen voor een minimale buigradius! Dat bespaart kosten, tijd en geeft de installatie een meer professioneel uiterlijk. Voor het verwerken van de HENCO meerlagenbuis zijn een aantal handige gereed­schappen ont­wikkeld. Met de buisrichter realiseert u een perfect starre rechte buis voor zichtwerk oplossingen. 

Welke voordelen heeft de Henco meerlagenbuis?

Hoge temperatuur belasting
Door het toepassen van hoge densi­teit polyethyleen voor de binnen -en buiten­buis, welke beide fysisch zijn vernet (C-methode), is een hoge tempera­tuur belasting gewaarborgd.

Mechanisch sterk
De aluminium kern is dikker dan gemiddeld en bepaalt voor 80% de mechanische sterkte van de buis, hierdoor is de buis minder kwets­baar tijdens de verwerking in het bouwproces.

Korte buigradius
De aluminium kern wordt stomp gelast, hierdoor zal bij een kleine buigradius de aluminium kern zijn vorm en functie behouden.

Breed assortiment
Met een buitendiameter van 14mm tot 90mm biedt het assorti­ment altijd een passende oplossing. Varianten voorzien van isolatie of mantelbuis zijn rijkelijk beschikbaar.

Hierdoor is deze buis geschikt voor de meest veeleisende en verschillende toepassingen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details