NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Badkamerspecialist beloond voor innovatief voorwandsysteem
Viega’s nieuwe elektronische bedieningsplaat voor toiletten, met een volledig contactloze spoeloplossing.

Badkamerspecialist beloond voor innovatief voorwandsysteem

Het Prevista-voorwandsysteem van Viega telt door zijn flexibiliteit en snelle, eenvoudige installatie steeds meer fans onder de vaklui. Gebruikers waarderen dan weer vooral de waterbesparing, het gebruiksgemak en de hygiëne. Kortom, Prevista legt de lat hoog. Zo hoog zelfs, dat de Viega-innovatie een 4-sterren WELL-label kreeg voor huishoudelijk gebruik en 6 sterren voor openbare toiletten. Een primeur in de geschiedenis van het label.

Viega ontwikkelde Prevista in nauwe samenwerking met installateurs, studiebureaus en architecten. Het Prevista-systeem is gebaseerd op een modulaire platformstrategie die het aantal onderdelen sterk reduceert. Met de productlijnen ‘Pure’, ‘Dry’ en ‘Dry Plus’ is Prevista zeer veelzijdig: voor nat- en droogbouw, voor constructie voor de wand of vrijstaand in de ruimte. “Prevista is een oplossing die ten goede komt van zowel de installateurs, de studiebureaus als de eindgebruiker”, zegt Jo Devos, Marketing Manager bij Viega Belgium. “Bij de Viega Prevista heeft de installateur geen speciale tools nodig om Prevista te installeren. Aangezien Prevista een veelzijdig en flexibel systeem is, heeft de installateur bovendien heel wat keuzevrijheid op vlak van montage. Het Viega-spoelreservoir kan in de gemetste muur of in een staanderconstructie worden ingebouwd, waarbij in beide gevallen exact hetzelfde toiletreservoir wordt gebruikt. En de eindklant geniet van totale vrijheid: of men nu een basis- of high-endmodel achter de wand installeert, hij kan voor alle toepassingen uit de volledige range design-duwplaten kiezen.”

Het Viega-spoelreservoir kan in de gemetste muur of in een staanderconstructie worden ingebouwd.

Efficiënt watergebruik

De innovatie leverde Viega een mooie onderscheiding op van WELL, een onafhankelijk classificatiesysteem dat binnen de vakorganisatie VDMA werd ontwikkeld om sanitaire armaturen – zoals kranen en spoelreservoirs – te beoordelen op duurzaamheid, efficiëntie, hygiëne en comfort. Efficiënt watergebruik is de belangrijkste van de WELL-criteria voor toiletreservoirs. De test gebeurt bij verminderde nominale volumes spoelwater, maar met volledige functionaliteit. De Prevista-voorwandtechnologie behaalde een volledige spoeling met maximale waterefficiëntie volgens norm EN 997. Dat leverde, samen met de instellingen voor low-flow-spoeling, de hoogst mogelijke score op in de categorie Home. Bovendien is de spoeling eenvoudig in te stellen, zonder gereedschap. Tussen 3,5 en 7,5 liter voor een grote spoeling, tussen 2 en 4 liter voor de kleine spoeling. Het belang van het efficiënt watergebruik valt niet te onderschatten, zegt Devos: “Er zijn nog te weinig mensen die beseffen dat drinkwater het vloeibare goud is. We kunnen het immers niet zomaar water bijmaken. Viega houdt hiermee rekening in zijn innovaties.” Ook de 6 sterren voor openbare toiletten springen in het oog. “In dit opzicht heeft het systeem als grote troef dat er periodieke gespoeld kan worden – op voorwaarde dat het leidingsysteem correct geïnstalleerd en gedimensio­neerd is – en dat stagnatie van het water te allen tijde kan vermeden 
worden”, aldus Devos.

Viega’s ‘Advantix Cleviva’-douchegoot is nu verkrijgbaar in antraciet, kopergoud, champagne en goud.

Spoelen zonder aanraking

Ook de aanraakloze spoeling is een belangrijke troef: “Een interessante eigenschap in tijden van corona, hoewel Viega al geruime tijd gebruik maakt van dit systeem. De gebruiker hoeft de druktoetsen niet aan te raken, het volstaat om zijn hand ervoor te houden om de spoeling te activeren”, voegt Devos toe. Wie kiest voor Viega Prevista, kiest voor gegarandeerde kwaliteit. Dat komt door het intensieve testproces, legt Devos uit: “Elke spoelkast wordt op voorhand getest, vooraleer die bij de klant geleverd wordt.” Viega Advantix Cleviva: creatief met de ­douchegoot Viega kleurt zijn innovatieve Advantix Cleviva douchegoot in antraciet, goud, kopergoud en champagne en trekt daarmee de trend van hoogwaardige gecoate of roestvrijstalen (RVS)-profielen verder door in de badkamer. Ook voor de installateur biedt deze douchegoot vele voordelen. “Advantix Cleviva is het beste van twee werelden, want het systeem combineert de voordelen van puntafvoer met de designkwaliteit van een douchegoot”, zegt Devos.

“De eindklant heeft zo volledige designvrijheid bij het inrichten van de douche.” Want, in grote betegelde, inloopdouches kan de goot zowat overal worden geplaatst: in het midden, excentrisch of vlak tegen de muur. Tegelijk zijn er alle installatievoordelen van een puntafvoer: het water vloeit over een slank, vrijwel onzichtbaar afschot naar een centrale vloerafvoer. De douchegoot Advantix Cleviva wordt op de chape gelegd en is verkrijgbaar met RVS-profielen van 800, 1000 of 1200 mm lang. De profielen kunnen vervolgens worden ingekort tot 300 mm, of worden gecombineerd tot een langere rechte lijn, een hoek of open U-vorm. Je hoeft alleen maar het juiste aantal extra puntafvoeren te installeren. Devos: “Advantix Cleviva is toepasbaar in nieuwbouw, maar biedt ook grote voordelen bij renovaties. Zo laat het systeem een perfecte scheiding toe tussen de verschillende mensen die in de badkamer moeten werken, van de installateur tot de plaatser van de chape. Zij kunnen elk afzonderlijk op efficiënte wijze hun werk doen en Cleviva kan makkelijk worden ingepast in de volledige waterinrichting van de badkamer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details