NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Badkamertrends 2023, STG haalt inspiratie uit de natuur

Badkamertrends 2023, STG haalt inspiratie uit de natuur

De badkamer, die ooit werd beschouwd als een louter functionele ruimte, is nu meer dan ooit een plaats van welzijn en ontspanning. Wat is de trend in 2023 voor de ideale wellness in huis? Met steeds de natuur als eerste inspiratiebron, zijn er vijf megatrends: Terracotta, Toon-op-toon, Japandi, Terrazzo en Art déco. Elk met hun eigen details en kenmerken, vervolledigen ze de zes stijlen van STG. Deze stijlen en trends komen volledig tot leven in de unieke STG-showroom in Hasselt. Ingedeeld volgens de verschillende badkamerstijlen en afgewerkt tot in de tegels, voor een complete beleving.

De sfeervolle trends van 2023

De must-have badkamer die STG dit jaar voorstelt is ontworpen volgens vijf trends.

Terracotta

We zien een terugkeer naar warmere kleurtinten. De natuur blijkt de voornaamste inspiratiebron voor de tinten die we in huis halen. Zo komen natuurlijke aardetinten tevoorschijn in de badkamer, zoals terracotta. Laat de nuance van deze kleur afhangen van de helderheid van de badkamer en de aanwezigheid van zonlicht voor een perfecte match in je badkamer.

Douchesysteem: Ceratherm, Ideal Standard | Douchevloer: Ultra Flat S, Ideal Standard | Haakjes: Conca, Ideal Standard

Toon-op-toon

Niet te verwarren met “kleur-op-kleur”. Wit, zand en beige tinten combineren perfect om een rustgevende badkamer te vormen. En wie schrik heeft van een saai interieur, kan met verschillende texturen spelen. Een gladhouten badkamermeubel past bijvoorbeeld perfect met gestructureerde beige tegels.

Spiegel: Mir, Procasa | Meubel: Lindberg, Sleurs | Kraan (mat wit) : Talis E, Hansgrohe | Tegel: Coast sand, Procasa

Japandi

Meer dan ooit willen we contact met de wereld om ons heen, maar gunnen onszelf ook welzijn en een fijne leefomgeving. De inspiratie om deze te creëren gaan we ook vaak halen in andere landen en culturen. Een woonstijl die hieruit is ontstaan is de Japandi stijl. Het beste van twee werelden, Scandinavië en Japan. Naast de organische vormen vindt men in de badkamer ook minimalismise en natuurlijke materialen en tinten.

Spiegel: Origin, Inbani | Wastafelmengkranen: Vola | Wastafel: Grate 225 coating natural grey, Inbani Meubel: Grate 75, Inbani

Terrazzo

Ook geïnspireerd door de natuur is terrazzo, een materiaal van gekleurde natuursteen en marmerfragmenten. Een look die je mooi kan doortrekken, van tegelvloer tot wastafel. Gecombineerd met eenvoudig kraanwerk en accessoires, om een overdaad aan details en kleuren te voorkomen. Zowel in grijs- als in beigetinten, stelt STG verschillende terrazzoproducten voor.

Badmengkraan: Citterio M, Axor | Handdouche: Raindance S, Hansgrohe | Bad: Happy D.2, Duravit | Meubel: Matisse, S&S | Terrazzo tegel: Skey terrace grey, Procasa

Art Déco

Gedetailleerde – soms gouden – afwerkingen, afgeronde hoeken, zwarte profielen in combinatie met warme tinten en organische vormen. Zo herkent men de Art Déco trend in de badkamer.

Regendouche + handdouche: Finn, Procasa | Douchetub: Verde, Procasa | Art déco tegel: Black mate, Sabatini

Een andere badkamerstijl vol karakter, donkere kleuren en een terugkeer naar ruwe materialen is de Urban Industrial-stijl van STG. Een zwarte wasbak geplaatst op een industrieel meubel in terracottatinten of betonlook, met roestkleurige afwerkingen en vintage woonaccessoires geven de badkamer een stoere uitstaling.

Kraan: Meccanica koper, Gessi | ​ |Meubel: No limit 45, Detremmerie | Tegel: Georgia brantley lume greige

Een uniek concept in België: Pinterest comes to life

Een droombadkamer vinden is één ding. Het kiezen van bijpassende tegels is een andere zaak, die veel tijd en energie kost. STG is zich hiervan bewust en introduceerde onlangs een nieuw toonzaalconcept: een totaalbeeld van de toekomstige badkamer, niet alleen van een meubelstuk of een douche, maar ook van de bijpassende tegels om zo een complete ervaring te beleven.

Showroom Hasselt

“We kennen allemaal de moodboards en prachtige foto’s van droombadkamers. Naar dit soort inspiratie is de eindklant op zoek. Met andere woorden: “Pinterest, comes to life”. Een showroom die inspireert en waar de stijlen in een totaalplaatje worden gepresenteerd, zodat de klant zich ermee kan identificeren. We creëren het gevoel van “Hier ga ik mijn badkamer vinden”. Dat was het doel van het nieuwe concept”, vertelt een enthousiaste Dave Kiek, Marketingmanager bij STG.

Het concept ontstond in Hasselt. De showroom kreeg een complete make-over. De oude inrichtingen maakten plaats voor nieuwe badkamers met bijpassende tegels en accessoires, nauwkeurig geselecteerd door een team van experten.


Alles voor het huis

Om de nieuwste trends en tijdloze classics te helpen verwezenlijken, biedt Procasa, het huismerk van STG, een reeks nieuwe producten aan. Maar het merk houdt het niet alleen bij badkamermeubels en kranen. Procasa biedt een totaalconcept voor de badkamer, met onder meer tegels, douchewanden, kranen en accessoires in het assortiment. Van zodra de ruwbouw is afgerond, presenteert het merk zich als voorkeurspartner voor de afwerking. ​

Om de wellnesservaring volledig te maken, stelt STG ook Belhydro voor. Hoogkwalitatieve en innoverende bubbelbaden van Belgische makelij. Met als stokpaardje de massagesystemen en zuurstoftherapie op maat gemaakt voor een persoonlijke miniwellness.

Voor ieder wat wils

Naast deze trends en concepten presenteert STG al zijn nieuwe producten in zes verschillende woonstijlen Urban Industrial, Hotel Chique, Nordic, Natural, Modern en Landelijk. Ze komen elk met hun eigen unieke kenmerken. Terug te vinden op de STG-website en in alle STG-showrooms.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details