NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
​BATIBOUW heeft opnieuw de wind in de zeilen
Batibouw keerde voor het eerst terug naar zijn traditionele plaats op de kalender.

​BATIBOUW heeft opnieuw de wind in de zeilen

Bijna 158.000 bezoekers op zes dagen voor de bouw- en verbouwbeurs

BATIBOUW, de grootste bouw- en verbouwbeurs van het land, sloot zondagavond de deuren. De formule van zes dagen – van dinsdag tot en met zondag en met een professionele dag op vrijdag – werd bijzonder gesmaakt door zowel exposanten als bezoekers. Na de in mei gehouden editie van 2022 betekende BATIBOUW 2023 ook een terugkeer naar de traditionele plaats op de kalender. 

Er was wederom een gezellige drukte in de gangen van Brussels Expo, tot tevredenheid van de exposanten.

Heel wat bezoekers kwamen zich informeren over duurzame en energie-efficiënte oplossingen. Deze thematiek kwam ook uitgebreid aan bod op de BATIBOUW ACADEMY, een speciale zone gewijd aan debatten, conferenties en praktische cases over de belangrijkste uitdagingen van de bouwsector. Het was overduidelijk een van de meest populaire stops op BATIBOUW 2023. ​ 

Op de beurs waren nog verschillende interessante initiatieven te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de inspiratiezone Energy Solutions, die volledig aan energie-efficiëntie was gewijd, of aan de Flex Living zone, die inzette op alternatieven voor traditionele huisvesting. Al deze nieuwigheden droegen bij tot een hernieuwd elan voor de beurs, die bijna 158.000 bezoekers mocht verwelkomen. Dat is een substantiële stijging tegenover de 116.000 van vorig jaar, terwijl de beurs toen nog negen dagen telde. 

De beurs aan de voet van het atomium is weer helemaal terug.

Na de uitdagende periode van de COVID-19-crisis, is BATIBOUW helemaal opnieuw gelanceerd. Er was wederom een gezellige drukte in de gangen van Brussels Expo, tot tevredenheid van de exposanten. 

“Het viel dit jaar meer dan ooit op dat bezoekers onze stand bezochten met concrete bouw- of renovatieprojecten”, legt Peter Ottevaere, Sales Manager bij Reynaers Aluminium, uit. “Ze komen naar BATIBOUW om oplossingen voor hun project te vergelijken, te zien en te leren kennen, wat het voor ons nog belangrijker maakt om als exposant deel te nemen.” 

Er was tijd en ruimte voor debatten, conferenties en praktische cases over de belangrijkste uitdagingen van de bouwsector.

Ik ben altijd blijven geloven in de waarde van BATIBOUW”, voegt Paul Renson, CEO van Renson, toe. “Voor ons was deze ‘relance-editie’ alvast zeer geslaagd. Met onze duurzame oplossingen voor zonwering en ventilatie speelden we perfect in op het thema van de beurs. Een groot deel van onze bezoekers kwam dan ook op onze stand met een project voor meer energie-efficiëntie.

“Het succes van de beurs dit jaar belooft veel goeds voor een nog succesvollere editie in 2024. Fisa, de organisator van de beurs, zal de dialoog met de exposanten intensiveren om zo goed mogelijk aan hun wensen tegemoet te komen. Ik ben ervan overtuigd dat sommige exposanten die dit jaar helaas afwezig waren, er in 2024 opnieuw bij zullen zijn”, aldus Philippe Lhomme, voorzitter van Fisa.   

Batibouw mocht meer dan 158.000 bezoekers op zes dagen verwelkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details