NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Grootste vakbeurs voor bouw, renovatie en interieur in België viert 65ste verjaardag
Van 17 tot 25 februari vormt Brussels Expo opnieuw het decor voor Batibouw, dat al aan zijn 65ste editie toe is.

Grootste vakbeurs voor bouw, renovatie en interieur in België viert 65ste verjaardag

Brussels Expo is binnenkort opnieuw het decor voor Batibouw. Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari is de grootste vak­beurs voor bouw, renovatie en interieur in België opnieuw dé ontmoetings­plaats voor professionals uit de bouw- en renovatie­sector. Met de thema’s betaalbaar wonen en duur­zaam verbouwen zet de beurs – met als slogan ‘Bouwen aan morgen’ – tijdens haar 65ste editie alle actuele bouw- en verbouwtopics op de agenda. Van interieur­inspiratie tot de nieuwste innovaties: Batibouw biedt het allemaal.

Batibouw is de plek bij uitstek voor professionals om te netwerken en hun creativiteit en vindingrijkheid te delen.

Batibouw is elk jaar opnieuw de hoogmis voor bouwers en verbouwers. Ze krijgen er professioneel advies over hun bouw- of renovatieproject en de kans om interessante deals te scoren. Bovendien is het de plek bij uitstek voor professionals om te netwerken en hun creativiteit en vindingrijkheid te delen. Zo vormt Batibouw een unieke vak­beurs waar bouwdromen groeien, evolueren en werkelijkheid worden.

Meer dan 350 exposanten gunnen de bezoekers een unieke blik op de belangrijkste innovaties in de interieur- en bouwsector. Naast de stands van de exposanten zijn er twee specifieke zones ingericht: de Energy Solutions-zone, die een antwoord biedt op de energievraagstukken van vandaag, en de Kitchen Experience-ruimte, waar de nieuwste technologische snufjes voor de keuken worden voorgesteld en uitgetest. In beide zones staan gespecialiseerde adviseurs professionals en particulieren te woord.

Meer dan 350 exposanten gunnen de bezoekers een unieke blik op de innovaties in de interieur- en bouwsector.

Belgian Building Awards

Behalve bouwen en verbouwen zet Batibouw ook onze Belgische architectuur in de kijker, met de Belgian Building Awards. Die bekronen verschillende architectenbureaus in acht cate­gorieën: Rookie of The Year, Student Award, Private House, Residential Real Estate, Utility Award, Company Building Award, International Award en Pioneer Award. De winnaars worden op 22 februari bekendgemaakt tijdens een ceremonieel moment.

De toekomst van de bouwsector verzekeren? Ook daar zet Batibouw op in.

Batibouw Academy

Ook de Batibouw Academy maakt opnieuw deel uit van de beurs. Een uiteenlopend aanbod van inspirerende conferenties, trendtalks, demon­straties en workshops: dat is in een notendop waar die Batibouw Academy om draait. Gedurende zeven dagen geven exposanten en experts boeiende seminaries rond onder andere renovatie- en bouwpremies, energie, budget­beheer, wellness, alternatieve woonvormen en tuin­architectuur. Zo zetten Floraliën Gent en Groenwand groene vingers aan het werk om de tuin van de toekomst te creëren of meer groen in het interieur te brengen. Julie en Sofie van Bouwen Binnen Budget geven dan weer tal van tips om te (ver)bouwen zondere financiële kater. Ook Cathy Camertijn van Hasta La Vista Tiny Home neemt het woord op de Batbouw Academy. Zij vertelt alles over het leven in een tiny house en duidt of zo’n kleine woning een tijdelijke trend is of de toekomst heeft.

Tijdens de Professionele Dag op 23 februari vindt het Bouwforum plaats, met onder andere een verkiezingsdebat met verschillende partijvoorzitters.

Batibouw voor professionals

Op vrijdag 23 februari verwelkomt Batibouw iedereen uit de bouwsector voor de Professionele Dag. In Paleis 10 vindt dan het Bouwforum plaats, het congres over trends in de bouwsector. Dat netwerk- en informatie-event, gehost door Embuild, brengt onder meer verschillende partijvoorzitters samen voor een verkiezingsdebat over betaalbaar en duurzaam wonen, overheidsinvesteringen en aantrekkelijke bouwjobs.

Het Bouwforum bijwonen kan gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via www.bouwforumconstruction.be.

Praktisch

Batibouw gaat door in Brussels Expo, meer bepaald in Paleizen 5, 6, 7, 9 en Patio, van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari 2024. De beurs is elke dag te bezoeken van 10 tot 19 uur, met uitzondering van dinsdag 20, woensdag 21 en vrijdag 23 februari. Op 20 en 21 februari is Batibouw gesloten en op vrijdag 23 februari gaat de Professionele Dag – een absolute aanrader voor bouwprofessionals – door en is de beurs open tot 22 uur. Tickets kosten 15 euro. Die aankopen of meer info raadplegen kan op www.batibouw.com.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details