NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Bostik Premium Aware: Bouwen met duurzaamheid als doel

Bostik Premium Aware: Bouwen met duurzaamheid als doel

Ook lijmen en kitten moeten tegenwoordig slimmer en duurzamer zijn. Zo kunnen ze worden toegepast in onder andere LEED- en BREEAM-projecten.

Bostik is een wereldwijde speler die gespecialiseerd is in ‘smart adhesives’. Het bedrijf maakt deel uit van het grote Franse chemieconcern Arkema. Met het Bostik Premium Aware assortiment spelen ze in op de behoefte van haar klanten en toeleveranciers om een bijdrage te leveren aan een betermilieu. Daarnaast is Bostik al tijden bezig om als chemieconcern toch zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te zijn.

Duurzame gebouwen

Ook de bouwindustrie richt zich meer en meer op duurzaamheid. Duurzame gebouwen zijn beter voor het milieu en energiezuiniger in het gebruik dan traditionele bouw. En nog belangrijker, ze zijn gezonder voor de natuur, bewoners en gebruikers.

Bij de ontwikkeling van gebouwen staat het respect voor mens, natuur en milieu voorop. Het gaat niet alleen over een laag energieverbruik, maar met name ook over duurzame ontwikkelingen:

  • Gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu, de natuur en de gezondheid van bewoners en gebruikers;
  • Een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie. Dit voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen;
  • Prettige en leefbare gebouwen (zoals scholen, zorggebouwen en kantoren), wijken en steden.

Daarom nu Bostik Premium Aware

Duurzaamheid is een rode draad in de beleids- en strategieplannen van Bostik. Dit is niet alleen een marketingaangelegenheid, maar een bewustwording van iedereen in de keten. Bostik heeft een minder milieubelastend assortiment met de allerhoogste kwaliteiten én de hoogste duurzaamheid. Daarom bewijst Bostik Benelux graag zijn innovatieve kracht en bewustzijn op duurzaamheid met de hoog duurzame Bostik Premium Aware producten. Een revolutionair concept met een breed gamma aan premium en aware producten voor de bouw.

Waarom PREMIUM?

  • Meest innovatieve kwaliteiten
  • Perfecte oplossing voor iedere toepassing
  • Lange levensduur

Waarom AWARE?

  • Duurzaam; vriendelijk voor gebruiker én milieu
  • Geschikt voor LEED- en BREEAM-projecten in voorschrijvende markten
  • Hoogste emissie-certificeringen; EC1 Plus en/of A1

Assortiment Bostik Premium Aware

De breed toepasbare Premium Aware lijn van Bostik bestaat uit: de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 Premium Acrylic, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 Exterior Acrylic, de uniek overschilderbare acrylaatkit A975 Premium Paintable, de allersterkste construct­ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de hybride kit en lijm zonder vlekvorming H750 Seal’N’Bond Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium All-round, de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining en tot slot het luchtdichte  en geluidabsorberende PU-schuim P935 Foam’N’Fill Premium Flex Pro.

Klaar voor de toekomst

Maak kennis met deze nieuwe generatie hoogwaardige, duurzame producten van Bostik en bouw als professional slim aan een betere wereld. Samen met Bostik klaar voor de toekomst!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details