NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Caleffi Appartment Control Unit 539H

Caleffi Appartment Control Unit 539H

Gecombineerde groep voor drukregeling in huishoudelijke watersystemen

De Appartment Control Unit 539H is een gecombineerde groep voor drukregeling speciaal voor appartementsgebouwen. Hij beschermt de drinkwaterinstallatie tegen schade door te hoge druk. Daarnaast zorgt hij voor een hoog watercomfort in elk appartement. De 539H combineert drie componenten: een afsluitkraan, een reduceerventiel met filter en een EA-keerklep. Een unieke, gepatenteerde oplossing die een aanzienlijke tijd- en plaatsbesparing oplevert.

Drie-in-één bespaart tijd en plaats

De 539H verenigt drie functies in één toestel: hij verlaagt de druk van het water uit het leidingnet, voorkomt dat water uit de installatie terugstroomt in het leidingnet en maakt het mogelijk gebruikers af te sluiten voor onderhoud en testen. Je bespaart er aanzienlijk veel tijd mee tegenover de plaatsing van een afsluitkraan, reduceerventiel en keerklep apart. Dankzij de beperkte koppelingen is er bovendien minder kans op lekkages. Het geheel neemt bijna de helft minder plaats in dan de drie afzonderlijke componenten achter elkaar.

Eenvoudige installatie, instelling en onderhoud

De 539H is zo ontworpen dat je hem gemakkelijk plaatst, instelt en onderhoudt. Je kunt hem horizontaal of verticaal installeren en met de voorziene schroefgaten aan de wand bevestigen. De gewenste druk instellen doe je eenvoudig met een draai aan de schroef bovenaan. Zowel het patroon met reduceerventiel en filter als de keerklep kun je uit de groep nemen voor inspectie en onderhoud. Bovendien zijn deze ook vervangbaar.

Full option voor betrouwbare, comfortabele regeling

Voor en achter de regelgroep zitten twee testpoorten waarop je een manometer kan aansluiten om de druk te controleren. Om warmteverliezen te beperken en condensvorming te voorkomen, is er een isolatieaccessoire beschikbaar. Als je ook de uitvoertemperatuur van het water comfortabel wilt regelen, koppel je de 539H op de koud- en warmwaterleiding met een thermostatische mengklep. Zo genieten bewoners naast een constant debiet ook van een constante watertemperatuur, ondanks druk- en temperatuurschommelingen in het aangevoerde water.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details