NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
CHA-monobloc warmtepomp van WOLF: premium oplossing in de nieuwe capaciteit CHA-16/20

CHA-monobloc warmtepomp van WOLF: premium oplossing in de nieuwe capaciteit CHA-16/20

WOLF heeft het succesvolle assortiment van de CHA-monobloc lucht/water-warmtepompen uitgebreid met een 16/20 kW unit. Daarmee kent de serie een nog breder toepassingsbereik.

De efficiënte CHA-monobloc is uitgerust met het natuurlijke koudemiddel R290 en is inmiddels niet meer weg te denken uit het warmtepompen assortiment van WOLF. Met de nieuwe, grotere CHA-16/20 (vermogen 16 kW bij A-7/W55 en 20,0 kW bij A7/W65) is nu een hoger vermogen beschikbaar, wat de warmtepomp bijzonder geschikt maakt voor toepassing in grote woningen, appartementencomplexen en de commerciële sector. De warmtepomp kan in een cascade-opstelling van maximaal vijf units geplaatst worden.

De CHA was reeds verkrijgbaar in de versies CHA-07/400V en CHA-10/400V.

Natuurlijk krachtig en toch extreem stil

Talrijke technische details zorgen voor een zeer stille werking. Daartoe behoren het ontwerp met een grote, langzaam draaiende ventilator en de inbedding van de componenten in een geluidsisolerende EPP-kern. Hierdoor kan de warmtepomp zonder geluidshinder dichtbij het huis of in dichtbevolkte woongebieden worden opgesteld.

Dankzij het standaard gebruik van invertertechnologie verwarmt en koelt de lucht/water-warmtepomp met een groot modulatiebereik. Het natuurlijke koelmiddel R290 heeft met een GWP (Global Warming Potential) van 3 een zeer laag broeikaseffect en geeft de warmtepomp een uitstekend rendement. Bovendien is R290 door zijn hoge beschikbaarheid toekomstbestendig. Dankzij het innovatieve koudemiddel en de grote verdamper werkt de CHA-monobloc serie ook bij hogere aanvoertemperaturen uiterst efficiënt.

Robuustheid en soepele werking

Het standaard meegeleverde elektrisch verwarmingselement van 9 kW dient als betrouwbare back-up. Op verzoek is de CHA-16/20 ook leverbaar zonder elektrisch element.

De hoge aanvoertemperatuur tot 70°C zorgt voor thermische legionellabescherming zonder activering van het elektrisch element. Met zijn stabiele behuizing en Uv-bestendige poedercoating trotseert de CHA-monobloc de zwaarste omgevingsomstandigheden. 

De compacte afmetingen en de praktische aansluitoplossingen vergemakkelijken de installatie en besparen de installateur kostbare tijd. De hydraulische aansluiting kan zonder extra accessoires en gereedschap aan de onderkant of achterkant worden gemaakt – afhankelijk van de omstandigheden op de locatie en de eisen van de klant. 

Ruimtebesparend en overzichtelijk: de warmtepompcentrale

De CHA-monobloc is ook verkrijgbaar als WOLF warmtepompcentrale. De warmtepompcentrale kent een bijzonder ruimtebesparende en snelle installatie en een nette afwerking (incl. warmwater- en buffervat).

Door de toepassing van de WOLF LinkHome interfacemodule en het WOLF Smartset portaal kunnen eigenaren en installateurs het systeem te allen tijde via het internet monitoren en comfortabel via een app of pc bedienen en bewaken.

Met SG-Ready kan de digitale verwarming van WOLF probleemloos worden gekoppeld in een geïntegreerd energiemanagementsysteem. Hierdoor kan het energieverbruik worden geoptimaliseerd en het eigen verbruik, bijvoorbeeld uit een PV-systeem, worden verhoogd. Dankzij het hoge, seizoensgebonden rendement van 5,5 (SCOP 35°C) voor verwarming en het hoge rendement van 5,09 (SEER 18°C) voor koeling realiseert de CHA-monobloc de hoogste efficiëntie in zijn klasse. De serie komt in aanmerking voor premie’s, waaronder totaalrenovatiebonus en “mijn verbouwpremie premie”. Meer info hierover vindt u bij de betrokken instanties.

De CHA-monobloc 16/20 is als de andere producten uit het WOLF verwarmingsassortiment in België exclusief verkrijgbaar via Van Marcke.

Meer over het CHA Monobloc van WOLF op: CHA-monoblock van WOLF in nieuwe capaciteit 16/20

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details