Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Compacte Avanta Ace ketel van Remeha zorgt voor comfort in huis en is installatievriendelijk

Naamloos-5

26 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met de Avanta is de Ace-familie compleet. Naast de Tzerra, Calenta en Quinta is de Avanta het instapmodel. In navolging van de grotere ketels is de Avanta Ace een lichtgewicht gasgestookte condensatieketel die dankzij de compacte vormgeving weinig installatieruimte nodig heeft. De gaswandketel heeft een inox ketellichaam en is beschikbaar in 2 versies, 28c en 35c, met een maximaal vermogen van respectievelijk 26.1 kW en 32.5 kW. Ideaal dus voor het sanitair warm water en de verwarming van een huis voor een klein gezin te voorzien. De toestellen zijn bovendien stil (max 51 dB) en zuinig. Zo krijgen beide versies een Energieklasse A-label zowel voor ruimteverwarming als voor de productie van sanitair warm water.

Digitale meldingen 

Het toestel bedienen kan via de regelaar met backlight Lcd-scherm en vier drukknoppen. Maar net als de andere ketels uit de Ace-familie, is de Avanta Ace uitgerust met het geavanceerde besturingssysteem eSmart Inside. Dit biedt zowel de gebruiker als de installateur enkele troeven. Het geeft de cv-ketel niet alleen meer intelligentie, het laat de gebruiker ook toe om dit te koppelen met andere slimme toestellen in huis. Zo kan hij met de slimme eTwist thermostaat snel de temperatuur in huis aanpassen. Dit kan ook via de eTwist app waarbij je zelfs niet thuis hoeft te zijn om de temperatuur te regelen.  

De ingebouwde waterdruksensor maakt dat je de waterdruk digitaal kan aflezen op het display. Het toestel geeft ook een actieve melding aan de gebruiker als hij het water moet bijvullen. De Avanta Ace geeft ook onderhoudsmeldingen en via de Remeha Connect module zal de installateur in de nabije toekomst proactief verwittigd worden als de ketel niet optimaal functioneert.

Gemakkelijkere installatie 

Naast een verhoogd comfort voor de eigenaar, biedt de Avanta Ace ook aan de installateur vele voordelen ten opzichte van concurrerende oplossingen. Zo zijn alle aansluitingen en diverse ketelcomponenten al in de ketel ingebouwd zoals de sifon, waterdruksensor, veiligheidsventiel en rookgasterugslagklep. Doordat de installateur deze niet meer apart hoeft te plaatsen, wint hij tijd en plaats. Handige ophangoren bovenaan de ketel maken dat de ketel heel eenvoudig aan de ophangbeugel kan geïnstalleerd worden.  

Klaar voor de toekomst 

Een oude ketel vervangen is een investering die altijd rendeert. Maar Remeha denkt ook toekomstgericht. Wie de Avanta Ace-ketel nu laat installeren en op termijn ook andere duurzame warmtebronnen – zoals een zonneboiler of een hybride warmtepomp – wil gebruiken, kan die eenvoudig koppelen aan deze nieuwe Remeha-ketel. Daarnaast denkt Remeha ook aan nieuwe types gas. Zo is de Avanta Ace naast propaan, laag- en hoogcalorisch gas ook geschikt voor aardgas met 20% waterstof bijmenging. 

Beschikbaarheid  

De Avanta Ace is beschikbaar in twee versies (28c en 35c).  

Voor een installateur of groothandel in de buurt, check www.remeha.be

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details