NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Compacte gascondensatieketels zorgen voor energiebesparing in Bilzense appartementen
Saniboetiek kan buigen op meer dan 40 jaar ervaring in het realiseren van performante sanitaire en HVAC-installaties.

Compacte gascondensatieketels zorgen voor energiebesparing in Bilzense appartementen

Installatiebedrijf Saniboetiek uit Lanaken, gespecialiseerd in alle takken van het HVAC-wereldje,  zweert al jaren trouw bij de verwarmingsoplossingen van Bosch Thermotechnology. Bij een recente realisatie van het bedrijf, de bouw van appartementen in het Limburgse Bilzen, viel de keuze dan ook op de gaswandcondensatieketel Condens 2300i W, die uitblinkt dankzij zijn energiezuinige werking, compacte design en intuïtieve bediening. 

Saniboetiek kan buigen op meer dan 40 jaar ervaring in het realiseren van performante sanitaire en HVAC-installaties. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in de grotere projecten, zoals appartements- en kantoorgebouwen. “Service en kwaliteit krijgt in al onze projecten voorrang”, licht werfdirecteur Jacky Sohl toe. “We proberen zo veel mogelijk ten dienste van onze klanten te staan. Dat stellen ze op prijs, zeker in moeilijke tijden zoals deze.”

Ook bij de bouw van een nieuw appartementen­complex in Bilzen, kreeg Saniboetiek de vraag om de volledige sanitaire en HVAC-installatie te plaatsen. “Dergelijke projecten zijn voor ons bijzonder interessant omdat we hier konden instaan voor de totale aanneming, inclusief elektra. Bovendien hadden we nog nooit gewerkt met de bouwheer en promotor van dit project, Prof Projects bvba, wat toch altijd een extra uitdaging met zich meebrengt”, aldus Sohl. 

Saniboetiek plaatste in de appartementen de gaswandcondensatieketel Condens 2300i W, een hoogwaardig cv-toestel aan een betaalbare prijs waar Saniboetiek reeds tal van projecten tot een goed einde mee bracht.

Hechte relatie

Als gerodeerd installatiebedrijf heeft Saniboetiek in de loop der jaren een hechte relatie opgebouwd met verschillende vooraanstaande partners. De firma streeft naar het toepassen van de meest recente technieken en materialen van de hoogste kwaliteit. Daarom werkt Saniboetiek nauw samen met verschillende fabrikanten en producenten, die ook een door­lopende opleiding en training voorzien. Ook Bosch Thermo­technology is zo’n voor­aan­staande partner van Sani­boetiek. “Bosch is zeer goed op de hoogte van de laatste technieken, en zoekt in elk project mee naar de meest geschikte oplossing. Door de jaren heen is onze samen­werking steeds bijzonder positief gebleken. En dat zal er de komende jaren wellicht niet minder op worden: de uitdagingen waar onze sector voor staat zijn immens, met tal van nieuwe maatregelen die op ons afkomen. We hopen onze samenwerking met Bosch dan ook verder
te intensifiëren”, vertelt Sohl. 

Daarom werd er ook in Bilzen gekozen voor een oplossing van Bosch. Sohl: “We hebben dan ook niet getwijfeld om ook voor dit project met Bosch in zee te gaan. De experts van Bosch gingen mee met ons op zoek naar een gepaste, kwalitatieve oplossing, en het resultaat mag er zijn.” Sani­boetiek plaatste in de apparte­menten de gas­wand­condensatie­ketel Condens 2300i W, een hoog­waardig cv-toestel aan een betaalbare prijs waar Saniboetiek reeds tal van projecten tot een goed einde mee bracht. De unit overtuigt door een betrouwbare en duurzame techniek volgens de nieuwste stand. De Condens 2300i W helpt om energie te besparen, want de slimme brander past zijn vermogen automatisch aan de actuele behoefte aan. Zo zorgt de gasketel op elk moment voor aangename warmte in huis.

Jacky Sohl, werfdirecteur bij Saniboetiek.

Vermogen op vlak van warm water

Ook de eenvoudige en intuïtieve bediening, mede dankzij de smartphone-applicatie EasyControl, biedt heel wat mogelijkheden voor de gebruikers. Het oog wil ook wat, en dus koos Bosch Thermo­technology voor een modern en compact design. “De compactheid was een belangrijke troef in dit project”, haalt Jacky Sohl aan. “Bovendien ging er in deze appartementen heel wat aandacht naar het warmwatercomfort. Daarin is de Condens 2300i W ook bijzonder sterk.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details