NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De juiste voorbereiding voor een particuliere badkamer

De juiste voorbereiding voor een particuliere badkamer

Het voordeel van het verbouwen of vernieuwen van een badkamer is dat je deze helemaal in een stijl naar eigen wens kan inrichten. Bijvoorbeeld met een inloopdouche of met een bad en aparte douchecabine. Wat je wensen ook zijn, de onderstaande tips ter voorbereiding komen zeker van pas.

Stel een budget vast

Iedereen heeft een ander budget ter beschikking om een nieuwe badkamer te kopen. Daarom is het van belang om eerst te kijken hoeveel geld er beschikbaar is. Op basis daarvan zijn dan keuzes te maken op basis van prijzen die bij het budget passen.

Maak een overzicht van de badkamer

Ter voorbereiding is het ook handig om een overzicht van de badkamer te maken. Het maken van een plattegrond is eenvoudig als je eerst de maten opmeet. Die kan je dan naar een kleine schaal op papier vertalen. Het voordeel daarvan is ook dat je de gelegenheid hebt om bijvoorbeeld een douche, wastafel, toilet en badkamermeubel in te tekenen. Je ziet dan goed op welke manier de ruimte in de badkamer optimaal te benutten is.

Doe inspiratie op

Het is natuurlijk op elk gewenst moment mogelijk om inspiratie voor je nieuwe badkamer op te doen. Wat dat betreft zijn er complete badkamers die als voorbeeld ter inspiratie dienen. Dat vergemakkelijkt wellicht de optie van een douche kopen als je een concreet beeld voor ogen hebt. De meest simpele manier is om online inspiratie op te doen, maar er zijn natuurlijk ook showrooms om naar toe te gaan net zoals dat er tijdschriften zijn. Door inspiratie op te doen, kom je soms op ideeën waar je zelf niet zo snel aan denkt. Bijvoorbeeld om in plaats van een gewone douche een stoomdouche inde badkamer te installeren. Of door een bad met whirlpool te nemen om heerlijk te ontspannen.

Let op de samenstelling van het huishouden

Het is verder nog aan te raden om rekening te houden met de samenstelling van het huishouden. Is het altijd druk verkeer in de ochtend? Dan is het wellicht handig om de keuze voor een dubbele wastafel te maken. Een extra toilet in de badkamer biedt wat dat betreft praktisch gezien eveneens uitkomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details