NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een kwalitatief en duurzaam warmtepompsysteem

Een kwalitatief en duurzaam warmtepompsysteem

De meerwaarde van het Caleffi buffervat

Een nieuwe installatie of renovatie is met de integratie van een warmtepomp een duurzame investering voor de toekomst. Deze is echter gevoelig voor vuil, bevriezing, fluctuerende debieten, enz. Het omringen van de warmtepomp met de juiste appendages en systemen zal dan ook zorgen voor een optimale prestatie.

De voordelen van een buffervat

Een buffervat verzameld warm water en slaat dit op, om het later in te zetten. De toevoeging van zo’n vat aan het warmtepompsysteem, verlengt de levensduur en duurzame werking van de installatie. Het buffervat is namelijk voorzien van een hydraulische scheiding. Primair en secundair debiet worden gescheiden zodat de warmtepomp niet constant in- en uit hoeft te schakelen bij een fluctuerend debiet. Zo gaan de onderdelen langer mee en voorkom je stroompieken.

Comfort gedurende het hele jaar

Door de steeds vaker voorkomende hete zomers is er meer vraag naar koeling tijdens de zomermaanden. De buffervaten van Caleffi hebben een temperatuurbereik van -10 tot 95 °C zonder ijsvorming. Ze kunnen dus naast warm ook koud water voorzien aan de installatie om het hele jaar comfortabel door te komen.

Kwaliteit in een compact jasje

Het nieuwe Caleffi buffervat is vervaardigd uit kwaliteitsvolle roestvrij staal (INOX) en voorzien van isolatieschalen. Omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van kleinere watervolumes in installaties, voorziet Caleffi bijzonder compacte buffervaten. De buffervaten zijn verkrijgbaar in volumes van 15l, 20l, 25l, 30l en 50l.

Compleet pakket

Vanuit een duurzame visie en het oog op een groene toekomst ontwikkelt Caleffi de hoogst kwalitatieve appendages voor werkelijk optimaal functionerende installaties. Caleffi ondersteunt elk onderdeel in de totaalinstallatie van A tot Z. Voor meer informatie, surf verder op deze website of neem contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details