NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een perfecte match
Onder de vlag van Aalberts hydronic flow control zullen Flamco en Comap in de toekomst samen een compleet gamma aan innovatieve oplossingen op vlak van verwarmingstechniek en distributie van warmte en koude aanbieden.

Een perfecte match

Jarenlang waren Flamco en Comap zusterbedrijven binnen Aalberts N.V. Aangezien de samenvoeging van hun ­complementaire productportfolio’s grote synergievoordelen kan opleveren, hebben beide bedrijven nu beslist om voortaan als één eengemaakte unit binnen de Aalberts-groep verder te gaan.

Het nieuwe hoofdkwartier van Flamco in Almere (Nederland) wordt het hoofdkwartier voor Aalberts hydronic flow control en is genomineerd voor de BREEAM Awards 2021.

Onder de vlag van Aalberts hydronic flow control zullen Flamco en Comap in de toekomst samen een compleet gamma aan innovatieve oplossingen op vlak van verwarmingstechniek en distributie van warmte en koude aanbieden. Daarmee zijn ze gewapend voor de toekomst en verstevigen ze hun positie op de internationale markt.

De expertise van Flamco heeft hoofdzakelijk betrekking op de ketelruimte, met technologieën voor druk­behoud en opslag, efficiëntie en veilig­heid, alsook de distributie van warmte en koude en warmte­afleversets. Comap is gespecialiseerd in hydraulische uit­balancering, aansluit­systemen, regel­systemen en vloer­verwarming. Door beide expertises samen te voegen, bestrijken Flamco en Comap elke fase in de levens­cyclus van een gebouw – van de bron tot de afgifte en de distributie.

“Sterke speler op de markt”

“De cirkel is eindelijk rond. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten totaal­oplossingen op maat bieden voor verwarming, koeling en waterbehandeling in residentiële, commerciële en industriële gebouwen”, aldus Maarten van de Veen, CEO van Aalberts hydronic flow control. Het doel is duidelijk: de technische prestaties van de systemen over de hele lijn verbeteren en hun rendement maximaliseren zodat het energieverbruik en de bijhorende kosten worden verlaagd.

“De klanten krijgen meer keuzemogelijkheden, maar hun contactpersoon wijzigt niet en dat geldt ook voor de procedures op vlak van planning en bestelling. Doordat we vanuit een perfect op elkaar afgestemd productaanbod full-service oplossingen op maat kunnen bieden, verstevigen we onze marktpositie en blijven we ook op lange termijn concurrentieel”, besluit Maarten van de Veen.

Over Aalberts hydronic flow control

Flamco richt zich sinds 1956 op de ontwikkeling, de productie en de verkoop van kwaliteitscomponenten voor HVAC-toepassingen. Comap ontwikkelt sinds 1921 oplossingen voor slim water- en energiebeheer die bijdragen tot een beter comfort en het welzijn van de gebruikers.

Zowel Flamco als Comap waren al langer onderdeel van de ‘hydronic flow control’ divisie van de Nederlandse Aalberts-groep. Nu bundelen ze de krachten en gaan ze verder als één entiteit. Samen bieden Flamco en Comap totaaloplossingen op maat aan van bron tot afgifte en distributie.

In België wordt de continuïteit gegarandeerd door Patrick Fraikin. Hij wordt verantwoordelijk voor het algemene en het commerciële management van de nieuwe structuur. Daarin wordt hij bijgestaan door Hans Valcke die het salesluik voor zijn rekening neemt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details