NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Energiezuinige ventilatie en structurele zonwering bij paradepaardje La BoTTega
De architect koos bewust voor warme materialen met een zeer naturelle feel.

Energiezuinige ventilatie en structurele zonwering bij paradepaardje La BoTTega

Het prestigieuze project La BoTTega van Strak project en Sofie Ooms Architects mag een paradepaardje van Zelzate genoemd worden. Gelegen aan het vernieuwde en groene busplein, beschikken de 18 appartementen over een open, lichtrijk uitzicht. Begin 2021 startten de werken, de oplevering was voor eind mei 2023. DUCO werd ingeschakeld om de appartementen te voorzien van een optimaal thermisch binnenklimaat.

Het resultaat is een elegant en hoogstaand project met een fijne detaillering.

Veel lichtinval, gebruik natuurlijke, warme materialen

Het concept voor dit project komt voort uit de unieke hoekligging. De betrachting was om zoveel mogelijk appartementen een zo breed en boeiend mogelijk uitzicht te bezorgen. Hiertoe werd vertrokken van een zeker grid waarbij de hoek volledig werd opengewerkt.

Op deze manier ontstaat een speels en levendig geheel. Het project omvat 18 appartementen met een variabele grootte, indeling, lichtinval en uitzicht waardoor het een zeer divers publiek aantrekt.

De architect koos bewust voor warme materialen met een zeer naturelle feel met een lichte gevelsteen, buitenschrijnwerk in een warme tint en een aantal accenten in hout. Het resultaat is een elegant en hoogstaand project met een fijne detaillering.

Gunstige reductiefactor, kwaliteit én service

Het gebruik van hoogstaande materialen beperkt zich niet enkel tot de gevel, maar werd binnenshuis doorgetrokken. Om de bewoners te voorzien van frisse, verse lucht werd in elke appartement het DucoBox Focus ventilatiesysteem geïnstalleerd in combinatie met de TronicVent elektronisch gestuurde ventilatieroosters.

Francesca Lambrecht, project coördinator bij Strak project poneert: “De jarenlange en succesvolle samenwerking met DUCO, alsook de gunstige reductiefactor bij de voorcalculatie van het energieverhaal, maakte de keuze makkelijk. De kwaliteit, bereikbaarheid én service waar DUCO bekend voor staat, overtuigden ons ook nu opnieuw in zee te gaan met hen.”

Een bijkomend voordeel van dit product is dat de screens beschikbaar zijn in breedtes en hoogtes tot zes meter.

Energiezuinige ventilatie waar én wanneer nodig

De TronicVent AK geluiddempende, elektronische roosters, gekoppeld met het DUCO Tronic Systeem, garanderen in elk appartement een optimaal wooncomfort naast energiezuinige en stille werking van het ventilatiesysteem DucoBox Focus. 

Francesca Lambrecht: “Ook bij vorige projecten maakten we gebruik van TronicVent roosters omdat we steeds met plafondhoge ramen werken en de klanten zich zo nooit zorgen hoeven te maken over een correcte ventilatie van de wooneenheid. Daarnaast hebben de roosters ook een hoge reductiefactor en is het systeem zeer eenvoudig te bedienen en uiterst betrouwbaar.”

Dankzij intelligente metingen op basis van CO2- en/of vocht via de gepatenteerde regelkleppen van het DucoBox Focus ventilatiesysteem wordt enkel geventileerd in de ruimtes waar dit nodig is én in de juiste hoeveelheid. Alles verloopt volledig automatisch zodat de bewoners werkelijk niets hoeven te doen, tenzij genieten van de prima binnenluchtkwaliteit. Dit bespaart niet enkel een hoop energie maar verhoogt het wooncomfort én de gezondheid van de bewoner tevens aanzienlijk!

Het buitenzonweringsysteem DucoScreen Front 150 FIX vormt een perfecte, esthetische oplossing om oververhitting tegen te gaan.

Esthetische en functionele zonwering

Een combinatie van een energiezuinig ventilatie­systeem met functionele zonwering is dé ultieme garantie op een gezond, aangenaam binnenklimaat op elk moment van het jaar. Dit hebben ze bij het ontwerpen en de realisatie van La BoTTega zeer goed begrepen. Want ook voor de zonwering tekent DUCO in dit project.

Francesca Lambrecht legt uit: “Bij dit project kozen we voor het eerst zonwering van DUCO. We wilden graag zo min mogelijk aannnemers en omdat we tevreden waren over de DUCO ventilatiesystemen, lag het voor de hand dat we ook voor de zonwering bij hen te rade gingen. Het structurele, gemotoriseerde en stormvaste buitenzonweringsysteem DucoScreen Front 150 FIX vormt een perfecte, esthetische oplossing om oververhitting tegen te gaan in de appartementen. Een bijkomend voordeel van dit product is dat de screens beschikbaar zijn in breedtes en hoogtes tot zes meter. Ideaal dus voor grote glaspartijen zoals bij La BoTTega.”

Dankzij intelligente metingen van het DucoBox Focus ventilatiesysteem wordt enkel geventileerd in de ruimtes waar dit nodig is.

Succesvol energieverhaal gebouwd op uitstekende samenwerking

Ondanks wat vertraging op de leveringstermijnen in de nasleep van de oorlog en de corona epidemie kan dit project als een succesvol energieverhaal worden beschouwd.

Francesca Lambrecht: “We krijgen zeer veel positieve reacties en de bewoners wonen er graag. Sommigen denken zelfs niet meer aan hun vorige woning, waar ze soms langer dan 30 jaar vertoefden.”

“Ook de vlotte samenwerking met de verschillende partijen, duidelijke en doorgedreven voorstudie en uitvoeringsplannen droegen hun steentje bij tot een vlotte installatie van alle systemen en technieken. Daarnaast kunnen we steeds rekenen op een vlotte service bij DUCO, ook na de installatie.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details