NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Fabrikant Smart Home-oplossingen neemt installateurs bij de hand in eigen academy
In de Resideo Academy staan diverse instructeurs klaar om vakmensen alles te leren over de bestaande en laatste nieuwe producten van Resideo en ze praktisch aan de slag te laten gaan met die kennis.

Fabrikant Smart Home-oplossingen neemt installateurs bij de hand in eigen academy

Resideo heeft met de Resideo Academy in Diegem een eigen opleidingscentrum waar het installateurs leert hoe de nieuwe en bestaande Smart-Home-oplossingen die het bedrijf maakt werken en hoe ze moeten worden toegepast. Het lesmateriaal is ook online – downloadbaar – beschikbaar.

In de Resideo Academy staan diverse instructeurs klaar om vakmensen volledig up-to-date te brengen op het vlak van de bestaande en laatste nieuwe producten van Resideo – comfort-, water- en veiligheidsproducten – en ze praktisch aan de slag te laten gaan met die kennis. De trainingsinhoud, die recent helemaal vernieuwd werd, geeft zo alle handvatten die installateurs nodig hebben om een installatie nog makkelijker en sneller te realiseren. 

Toegespitst op ieders dagelijkse werkomgeving

“Urenlang door boeken spitten is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden we installateurs op onze leslocatie in Diegem de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om met onze thermostaten, zoneregelingsoplossingen en andere producten te werken en op welke wijze ze dat het meest efficiënt kunnen doen”, begint Peter Raes, country sales leader bij Resideo, te vertellen. “We leren hen vanzelfsprekend ook hoe de systemen in elkaar steken en wat hun respectievelijke voor- en nadelen zijn. Dat alles spitsen we toe op hun eigen dagelijkse werkomgeving. Die is namelijk voor niemand hetzelfde.”

De hands-on mentaliteit zorgt voor positieve reacties. “De meeste deelnemers beamen achteraf hoe waardevol de trainingen zijn. Doordat ze helemaal snappen hoe de producten waarmee ze dag in dag uit werken in elkaar zitten, gaan ze immers vol vertrouwen naar de klant.”  

De Resideo Academy wil de cursisten laten leren waar, wanneer en hoe dat voor hen het beste uitkomt. Daarom biedt ze het lesmateriaal ook altijd online aan.

E-learning

De Resideo Academy wil de cursisten laten leren waar, wanneer en hoe dat voor hen het beste uitkomt. Daarom biedt ze het lesmateriaal ook altijd online aan. Met de Resideo Academy-app nemen installateurs de cursusinhoud overal mee naartoe. “Dat is handig als ze even willen checken hoe die ene regeling in elkaar steekt of hoe ze de volgende stap van een installatie moeten doorlopen. Dankzij onze digitale leeromgeving kunnen degenen die erg enthousiast zijn zich ook alvast online voorbereiden of inlezen op toekomstige lessen. Dat maakt het ook mogelijk om trainingen in een verkorte versie te volgen, aangezien we de basisprincipes dan niet meer hoeven uit te leggen”, aldus Peter Raes.

Na een geslaagde afronding van een opleiding kunnen deelnemers online een Resideo Academy-certificaat downloaden. Peter Raes: “En bij zo’n positieve afronding krijgen de deelnemers ook nog een kleine attentie. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we onze cursisten voldoende bagage hebben gegeven om de klus die ze moeten uitvoeren, probleemloos te kunnen klaren. 

De kracht van lesgeven

Waarom vindt Resideo het zo belangrijk om vakmensen te trainen? “Omdat specifieke kennis nu eenmaal belangrijk is in de sector van Smart Home-oplossingen”, stelt de country sales leader. “Maar ook voor onszelf vind ik de trainingen erg belangrijk. De feedback die wij tijdens de opleidingen krijgen, is immers enorm waardevol. Voor mezelf, maar ook voor mijn collega’s die bijvoorbeeld nieuwe producten ontwikkelen of in de toekomst producten willen verbeteren.”

Lessen op verplaatsing

De klassikale lessen vinden veelal plaats op het hoofdkantoor van Resideo in Diegem, maar Resideo biedt ook de mogelijkheid – bij een vastgelegd minimum aantal cursisten – om de lessen in het bedrijf van de installateur te houden.

Wie vragen heeft over de Resideo Academy, de lespakketten op maat of de online leeromgeving of er gewoon meer info over wenst, kan terecht bij Resideo. De actuele trainingsdata zijn te vinden op academy.resideo.com, de Resideo Academy-app in de App Store of Google Play.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details