Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

fischer neemt nog steeds een innovatieve koppositie in

SAMONTEC-SHK_HIGH-RES_CMYK_09-08-2020_V2
Verhoogde flexibiliteit, verbeterd gebruiksgemak én comfort van installatie.

1 maart 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het merk fischer staat voor bevestigings- en installatiesystemen, maar ook voor componenten voor auto-interieur-componenten, consultancy en ‘fischertechnik’. Het Duitse familiebedrijf werd opgericht in 1987 en heeft de hoofdzetel nog steeds in Waldachtal-Tumlingen, ongeveer 60 kilometer ten zuidwesten van Stuttgart in het Zwarte Woud. Hoewel de onderneming inmiddels ongeveer 75 procent van haar omzet buiten Duitsland behaalt, voelt het bedrijf dat hun wortels stevig in het Zwarte Woud liggen en dat deze identiteit de basis vormt voor wereldwijde groei en innovatieve oplossingen.

Want de technische eisen die aan de gebouwen­techniek en daarmee aan bevestigings­systemen wor­den gesteld, nemen toe. fischer-installatie­sys­temen bieden veilige, ren­dabele montage- en bevestigings­elementen voor uiteen­lopende toe­passingen in de gebouwen­techniek. De bevestigings­oplossingen van ver­zinkt, ther­misch ver­zinkt en roest­vrij staal zijn geschikt voor lichte, middel­zware en zware leiding­systemen. Het assorti­ment bestaat uit rails, buis­klemmen, voet­platen, schuif­elementen, ventilatie­bevestigingen, beves­tigingen voor staal­constructie-elementen en een uit­gebreid assortiment accessoires. Het FLS-installatiesysteem is daar een uit­stekend voor­beeld van.

Het FLS-systeem maakt een economische en veilige installatie van horizontale en verticale installaties mogelijk.

Economisch én veilig

Het FLS-systeem maakt een economische en veilige installatie van horizontale en verticale instal­laties mogelijk. Denk hierbij aan water-, airco- en allerlei HVAC-installaties. Dank­zij het modulaire ontwerp en de in de fabriek met connector voor-gemonteerde constructie- en verbindings­elementen, kan deze snel en eenvoudig worden gemonteerd. Het variabele railsysteem bestaat uit drie hoofdelementen: 

  • De montagerails FLS en consoles ALK, kortom, de constructie-elementen; 
  • Zadelflens SF Clix 31 en montagebeugel MW Clix 90° en de geoptimaliseerde verbindings­elementen; 
  • FHS Clix, FSM Clix M, FSM Clix P. 

Dit systeem sluit naadloos aan op de bij­behorende beugels en railconnectoren. De systemen zijn over het algemeen dunner dan gebruikelijk, wat ervoor zorgt dat de installaties intrinsiek lichter worden. Maar even sterk en duurzaam, dat spreekt voor zich …

De FLS-montagerails vormen het centrale element voor elke installatie.

FLS zorgt voor tijdbesparende montage

De FLS-montagerails vormen het centrale element voor de installatie. De unieke vorm en vertanding, geeft de constructie-elementen een bijzonder sta­biele houvast. De tanden in de rail zorgen voor een optimale fixatie en krachtoverbrenging. De ribben op alle vier hoeken garanderen de beste grip van de constructie-elementen op de montagerail. De schaal­verdeling maakt exact knippen en positio­neren van de accessoires mogelijk. De Clix-elementen kunnen eenvoudig worden bevestigd door een 90°-draaiing en zorgen voor een snelle en tijdbesparende montage. De veer-elementen in kunststof op de Clix-componenten zorgen ervoor dat de bevestigingen gemakkelijk kunnen worden verplaatst en aangepast aan de gewenste locatie van de pijpbeugels. Dit alles zorgt voor verhoogde flexibiliteit, verbeterd gebruiksgemak én comfort van installatie!

De innovatieve pluggen van DuoLine zijn gemaakt van twee componenten – nylon en glasvezelversterkte kunststof.

Innovatief plug-gamma DuoLine

Recent kwam fischer met een zeer vooruit­strevende product­familie op de markt: DuoLine. Deze innova­tieve pluggen zijn gemaakt van twee compo­nenten – nylon en glasvezel­versterkte kunst­stof – en zijn daar­door geschikt voor bevestigingen in alle bouw­materialen. Bij de slimme plug wordt, afhankelijk van het bouw­materiaal, altijd automatisch de meest geschikte hechtfunctie geactiveerd. Hierdoor ontstaan allerlei soorten toepassingen met slechts één plug. De montage verloopt altijd eenvoudig, zonder speciaal gereedschap, waardoor tijd en kosten worden bespaard. DuoLine komt in vier verschillende versies, volgens ondergrond en gewenste belasting: DuoPower, DuoTec, DuoBlade en DuoSeal. De DuoSeal – de jongste telg van de familie – is speciaal ontworpen voor natte ruimtes. Het is de enige plug op de markt waarmee een waterdichte bevestiging mogelijk is.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details