NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
​Fors investeren in de toekomst
Het team van Thermo Comfort.

​Fors investeren in de toekomst

Een verhuis naar een nieuw logistiek centrum in Malle, de bouw aldaar van een volledig nieuwe toonzaal, een verdere digitalisering met onder meer een nieuw ERP-systeem alsook de ontwikkeling van een volledig nieuwe website die aan de webshop wordt gekoppeld. Een forse investering van de Engels Group met het oog op de toekomst. Intussen blijft het bedrijf met de groeiende divisie Thermo Comfort volop actief in de HVAC-wereld.

De geschiedenis van het familiebedrijf Engels Group is onlosmakelijk verbonden met de Paarden­markt te Antwerpen. Het is daar dat de eerste activiteiten in 1927 worden gestart en het is nog steeds daar dat de groep haar thuisbasis heeft. Neven Jan en Marc Engels, de derde generatie ondertussen, beseften echter dat voor een blijvende groei een efficiënte oplossing nodig was. “Het lappendeken van gebouwen in de buurt is niet ideaal, zeker niet in het midden van de stad”, klinkt het. “In Malle bouwen we letterlijk en figuurlijk aan de toekomst. Een nieuw logistiek centrum, een nieuwe toonzaal, alles komt er samen onder één dak. Maar we vergeten nooit onze roots. Onze geschiedenis op de Paardenmarkt krijgt sowieso zijn plaats.” Ondertussen stoomt de 4e generatie van de familie Engels, meer bepaald Catherine en Thomas, zich klaar om in de toekomst de dagelijkse leiding van de groep over te nemen.

Moderne tempel

“Het grote voordeel van de site te Malle zal zijn dat alle diensten van alle divisies zich onder hetzelfde dak bevinden”, benadrukt Jan Engels. “Alle logistieke diensten komen samen, er zal een plaats worden voorzien voor elk van onze 12 vrachtwagens terwijl de inkomende leveringen eveneens een eigen loskade krijgen. Klanten die een bestelling plaatsen en door omstandigheden de openingsuren niet halen, kunnen in Malle terecht in drie afhaalcontainers die op de site zullen staan. Ook voor de toonzaal wordt een heel nieuw concept en een nieuwe invulling uitgewerkt. Ook hier geldt het principe: alles onder één dak, met de blijvende drive een groot en divers aanbod te voorzien en professioneel advies en begeleiding te blijven geven. Een multifunctionele state-of-the-art toonzaal van maar liefst 1.900 m².”

Feel good

Naast een efficiënte en moderne werkomgeving beschikt de Engels Group op het terrein van maar liefst 72.000 m² over voldoende ruimte om voor ontspanningsmogelijkheden voor de werknemers te zorgen. Zo lezen we op de plannen dat er de nodige sportfaciliteiten zullen worden aangelegd. “Denk maar aan een looppiste, een padelterrein en een fitnessruimte”, somt Engels op. “Ook een gezellige ruimte om rustig te ontspannen mag niet ontbreken. Onze grote site leent zich uitstekend voor ons jaarlijks personeelsevent. Ook dit jaar organiseerden we een grote barbecue, uiteraard coronaproof volgens de geldende maatregelen. Zo leerden we reeds de site kennen waar we volgend voorjaar naartoe verhuizen.”

Partner in HVAC

Binnen de Engels Group is er de divisie Thermo Comfort, invoerder en verdeler van enkele gerenommeerde merken in de HVAC-wereld, zoals LG, Dimplex, Innova, Kaysun, Frico en Thermor. “Zo kunnen we oplossingen aanreiken op gebied van airconditioning, warmtepompen, elektrische verwarming en boilers. Eén van onze paradepaardjes is de Aircoheater van Innova, de Aircoheater: airco en verwarming zonder buitenunit”, zegt Patrick Leenaerts, Sales Director bij Thermo Comfort. 

Ook voor luchtbehandeling, zoals luchtreinigers en luchtdesinfectiesystemen, kan Thermo Comfort uw aanspreekpunt zijn. “En met de UV-C systemen van Thermo Bel, hebben we de oplossing voor het vernietigen van virussen en bacteriën”, vervolgt Leenaerts. 

Bovendien beschikt Thermo Comfort ook over een eigen studiebureau, een uitgebreide toon­zaal, een gespecialiseerde technische dienst en een eigen transport­dienst over heel België en Luxemburg. “We bieden in onze Airco Academy ook opleidingen aan. Zo is Thermo Comfort op alle vlakken uw partner in HVAC”,
besluit Leenaerts.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details