NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Aandacht voor de installateur slechts een van vele speerpunten in bedrijfsvoering sanitaire en verwarmingsspecialist
Het imposante gebouw van Facq in Merelbeke, dat een showroom, PROcenter en regionale magazijnen huisvest.

Aandacht voor de installateur slechts een van vele speerpunten in bedrijfsvoering sanitaire en verwarmingsspecialist

Flexibiliteit tonen, aandacht hebben voor de installateur, comfort creëren en quality garanderen. Het zou niet vreemd zijn te veronderstellen dat de bedrijfsnaam Facq de afkorting van dat lijstje is. Het zijn immers de speerpunten in de bedrijfsvoering van de sanitaire specialist. In dit artikel lees je hoe die zich concreet uiten. 

Toch is het toeval dat de naam Facq als dusdanig te verklaren is. Het bedrijf dankt zijn naam immers aan Jean Facq, die de firma oprichtte in 1880 in Brussel. 

In de bijna 150 jaar die sindsdien verstreken, is er veel veranderd voor de verdeler van topmerken in badkamer-, keuken-, verwarmingsproducten en oplossingen voor hernieuwbare energie, die zich zowel richt op de professionele als particuliere klant. Facq is vandaag een nationale groothandel, met 17 showrooms voor particulieren – afgelopen jaar opende er alweer een nieuwe toonzaal – en 47 zogenaamde PROcenters voor professionals verspreid over Vlaanderen en Wallonië. Drie regionale magazijnen met meer dan 30.000 stock-
artikelen zorgen voor een quasi continue voorraad. De sanitaire specialist, die vandaag meer dan 950 mensen tewerkstelt, zette de laatste jaren ook stevig in op digitalisering, al koestert hij zijn menselijke informatie- en adviesrol.

Het grote aantal Collect & Go-punten zorgt ervoor dat de installateur er altijd wel een vindt in de buurt (op de foto het Collect & Go-punt op de Tour & Taxis-site in Brussel).

Aandacht voor de professional

Facq doet er naar eigen zeggen alles aan om het de installateur zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo kan hij de beschikbaarheid van de producten in een oogopslag nagaan op het Facq-e-commerceplatform of de Facq Pro-app. Hij kan er ook 24/7 producten bestellen. Is dat voor 19 uur gebeurd, dan liggen ze de volgende dag al klaar in een Collect & Go-punt in een van de 47 PROcenters, waarvan er dankzij het grote aantal altijd wel eentje in de buurt is. Sommige
Collect & Go-punten zijn dankzij een kluissysteem zelfs 24/7 ‘open’. Is de installateur niet in de mogelijkheid om de bestelling zelf te gaan halen, dan bezorgt Facq ze gratis, ook op zaterdag en even snel als ze in de Collect & Go-punten beschikbaar zouden zijn. En is er echt haast mee gemoeid? Dan worden de producten via de speciale Facq-expressdienst binnen de 90 minuten afgeleverd in de werkplaats of op de werf van de professional. 

Offertes zijn dan weer altijd nauwkeurig en laten niet op zich wachten. En omdat de producten van Facq voortdurend in ontwikkeling zijn, biedt de specialist ook opleidingen aan waar de professional zijn kennis kan uitbreiden en vertegenwoordigers van de verschillende merken kan ontmoeten. 

Heeft de professional vragen? Dan kan hij daarmee per mail of telefonisch terecht bij een van de drie contactcenters van Facq.

Het PROcenter in Leuven.

Het beste of helemaal niets

Facq maakt zich sterk dat het al sinds de oprichting enkel en alleen met de beste merken werkt. Om die te selecteren, hanteert de groothandel strenge criteria op het vlak van kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en levensduur. Zonder daarbij het installatiegemak uit het oog te verliezen, wat ook kadert in het streven het de installateur zo gemakkelijk mogelijk te maken. Van enkele merken krijgt Facq bovendien exclusiviteit voor de verdeling van bepaalde gamma’s.

Daarnaast zoekt Facq voortdurend naar nieuwe innovatieve oplossingen voor het hele huis, die bijdragen aan het comfort van de particuliere klant en zijn energiekosten reduceert. Dankzij die garantie van onberispelijke kwaliteit is Facq al sinds 1997 ISO 9001-gecertificeerd. 

Flexibiliteit tonen, aandacht hebben voor de installateur, comfort creëren en quality garanderen, ofte Facq? Toeval bestaat. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details