NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Fotovoltaïsche zonnepanelen met installatiegemak over de hele lijn
Product Sales Manager Jasper Viaene.

Fotovoltaïsche zonnepanelen met installatiegemak over de hele lijn

Met de overstap naar elektrificatie, in combinatie met de energieprijzen die op veel gezinnen doorwegen, zit de verkoop van zonnepanelen stevig in de lift. En dat biedt ook voor installateurs opportuniteiten, zeker wanneer ze een totaaloplossing kunnen aanbieden. Bij Van Marcke hebben ze dat goed begrepen.

Sinds begin jaren 2000 is Van Marcke naast specialist in sanitair en verwarming ook verdeler van fotovoltaïsche installaties. “Bij Van Marcke zetten we steeds in op het aanbieden van totaaloplossingen. Informeert een klant bijvoorbeeld naar de installatie van een warmtepomp, dan is de volgende logische vraag of die dit wil combineren met een PV-installatie”, vat Product Sales Manager Jasper Viaene het samen. Op die manier wordt Van Marcke dan ook een centraal aanspreekpunt dat een totaalpakket aanbiedt.

Zelfs op vlak van de offerte naar de klant toe ondersteunt Van Marcke de installateur.

Twee types PV-installaties

Van Marcke biedt de twee types omvormers voor PV-installaties aan. Aan de ene kant installaties met een klassieke string omvormer, waarbij alle zonnepanelen aan elkaar verbonden zijn via één enkele omvormer. Aan de andere kant biedt het bedrijf ook zonnepanelen met micro-omvormers, dus een omvormer per paneel. Die omvormer is telkens op de achterzijde van het paneel bevestigd. Het grote voordeel van dit type installatie is dat een eventuele lagere opbrengst van een paneel geen invloed heeft op het rendement van de andere panelen. Het nadeel van micro-omvormers is het prijskaartje, dat ligt veel lager bij een installatie met string-omvormer.

Sinds begin dit jaar is het volledige assortiment PV-installaties bij Van Marcke vernieuwd. Het gaat daarbij om de panelen, de omvormers én de montagesystemen. Van Marcke werkt samen met twee verdelers om zeer kwalitatieve PV-installaties aan te bieden aan concurrentiële prijzen, en daarvoor biedt het ook garanties: elk paneel heeft een vermogensgarantie van 25 jaar. Bovendien beschikt Van Marcke over een grote voorraad, waardoor een snelle levering gegarandeerd is. Zeker in de huidige tijden van lange levertijden is dat een extra troef. Nieuw sinds dit jaar is ook de voorraad van een volledig montagesysteem
voor platte daken.

Thuisbatterij

Sinds de verdwijning van de terugdraaiende teller gaat de verkoop van thuisbatterijen eveneens in stijgende lijn. Van Marcke biedt ook daarvoor oplossingen, voor beide types PV-installatie die ze aanbieden. De string omvormers van Huawei die Van Marcke aanbiedt zijn standaard hybride, in tegenstelling tot string omvormers bij ietwat oudere pv-installaties. De micro-omvormers van Enphase die Van Marcke aanbiedt, zijn altijd compatibel met batterijoplossingen.

Na de zomer zal Van Marcke College specifieke productopleidingen rond PV-organisaties organiseren voor installateurs.

Steun voor de installateur

Voor PV-installaties is Van Marcke niet alleen een aanbieder, maar ook een aanspreekpunt voor installateurs. De medewerkers van het bedrijf zijn steeds helemaal bij dankzij interne opleidingen, maar er is meer. Na de zomer zal Van Marcke College specifieke productopleidingen rond PV-organisaties organiseren voor installateurs.

Zelfs op vlak van de offerte naar de klant toe onder­steunt Van Marcke de installateur. Van Marcke Solutions Center staat installateurs zonder enige meerkost (lees: helemaal gratis) bij met de opmaak van offertes, berekeningen en het samen­stellen van materialen­lijsten voor zonne­panelen. Op die manier ben je als installateur altijd zeker dat de materialen het gewenste resultaat leveren, en kan je je focussen op het installeren zelf.

Meer info vind je op vanmarcke.com/pro  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details