NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gasfactuur naar beneden dankzij hybride systeem 
Een hybride systeem van Buderus helpt de gasfactuur flink naar beneden te halen. (beeld: Buderus)

Gasfactuur naar beneden dankzij hybride systeem 

Hoe halen we onze energiefactuur naar beneden? Het is een vraag die veel mensen zich stellen, zeker wanneer ze willen verbouwen. Het is ook een vraag die installateur Mike Ceyns van CMS Technics geregeld krijgt. Zijn antwoord: “Met een hybride verwarmingssysteem van Buderus.” In dit artikel licht hij toe hoe dat precies zit. 

“Aangezien renovatiewoningen doorgaans een lagere isolatiewaarde hebben dan de meeste nieuwbouw­woningen, is een hybride verwarmings­systeem in zo’n huizen beter geschikt dan een full electric warmtepomp”, aldus Mike Ceyns. “Zo’n pomp zou op piekmomenten namelijk te hard moeten werken. Een hybride systeem vangt die momenten op met een gascondensatieketel die dan bijspringt.”

Het hybride verwarmingssysteem is eenvoudig te plaatsen dankzij de specifieke Buderus-trainingen. (foto: Frederik Beyens)

“De twee grote voordelen voor de klant? Met die opstelling kan men tot wel 60% op de energie­rekening besparen. De warmte­pomp neemt namelijk het grootste deel van de energie­voorziening voor haar rekening. Alleen op piekmomenten zal de gascondensatieketel bijspringen. De kosten voor fossiele brandstoffen worden op die manier beperkt. Dat laatste is voor­deel 2: aangezien de warmtepomp het grootste deel van het werk op zich neemt en het verbruik van fossiele brandstoffen reduceert, is het hybride systeem een pak beter voor het milieu. Wanneer de klant zo’n opstelling bovendien combineert met zonnepanelen, zorgt hij voor een nog kleinere CO2-uitstoot.” 

“De hybride opstelling kan zowel werken met vloerverwarming als met radiatoren, in het eerste geval met lage aanvoertemperatuur, in het tweede geval met hogere aanvoertemperaturen.” 

CMS Technics helpt zijn klanten futureptroof renoveren met de hybride opstelling van Buderus. (foto: Frederik Beyens)

Buderus: technische expertise en bijstand

Mike Ceyns koos 15 jaar geleden voor Buderus met een belangrijke reden: “Hun technische experts zijn bereikbaar als we vragen hebben en staan ons dan altijd bij, bijvoorbeeld bij een parameteropvolging of andere technische vragen. Met twee ben je altijd sterker of zal je eens iets proberen waar je op een bepaald moment zelf niet aan denkt. We maken geregeld gebruik van de helpdesk van Buderus, waardoor we de mensen daar ook beter leren kennen. Het contact en de opvolging verlopen steeds vlot.”

Al is het lang niet altijd nodig om hulp in te roepen bij de installatie. Mike Ceyns: “De installatie van dit hybride verwarmingssysteem is vrij eenvoudig. Toch biedt Buderus daarvoor de nodige trainingen. Dat moet ook, zeker als je interesse hebt in nieuwe technieken. Er zijn veel nieuwe trends in de sector. Ik werk nu 15 jaar als zelfstandige en ik heb destijds gekozen om bij één merk te blijven: Buderus. Toen spraken we over mazout en gas, vandaag maken we de omschakeling naar hybride verwarmingssystemen en warmtepompen.”

“Het mag duidelijk zijn dat een hybride verwarmingssysteem efficiënt is. Zeker voor huizen met energielabel C of D is dit dé ideale tussenstap richting elektrisch. Bij de plaatsing van een hybride systeem moet namelijk niet meteen het hele verwarmingssysteem vervangen worden en dat scheelt meteen een hele hap in het renovatiebudget”, besluit Mike Ceyns.

Buderus tekent present op Install Day 2023

Op vrijdag 13 oktober stelt Buderus zijn hybride toestel voor op de Install Day 2023 in de Brussels Gate (ex-Brussels Kart Expo, red.) Place to be: stand 107 in hal B.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details