NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Gezonde lucht in praktijklokalen
Naast de afzuiginstallaties mocht Nederman ook persluchthaspels installeren en de oliemistafzuiging en lasgasverdeling voorzien.

Gezonde lucht in praktijklokalen

Dankzij Nederman kunnen de leerlingen van VTI Brugge in gezonde lucht werken. Het bedrijf installeerde afzuiginstallaties in de praktijklokalen voor lassen en automechanica. “Dit was een heel waardevolle opdracht voor ons”, zegt salesmanager Gunther Maes. “De leerlingen van vandaag zijn namelijk onze klanten van de toekomst.”

Van kleine kmo’s en autogarages tot onderwijsinstellingen en grote industriële ondernemingen: Nederman kijkt toe op gezonde lucht in ateliers en productieafdelingen. Onder meer ArcelorMittal en Volvo zijn tevreden klanten van het bedrijf.

“De luchtkwaliteit in werkomgevingen wint hoe langer hoe meer aan belang”, zegt Gunther Maes. “Als werkgever ben je uiteraard bezorgd om het welzijn van je werknemers. Je wilt niet dat ze schadelijke stoffen inademen als ze aan het werk zijn.”Maar je investeert ook best in luchtkwaliteit uit economische overwegingen. “Elke ondernemer kan je vertellen dat het steeds moeilijker wordt om geschikte werkkrachten te vinden.

Ongezonde werkomstandigheden maken die zoektocht nog complexer. Als een sollicitant kan kiezen tussen verschillende jobs, dan zal de werkplek waar hij in terechtkomt ongetwijfeld meespelen in zijn beslissing.” 

Boven de dertig lasposten zijn afzuigpunten geïnstalleerd.

Gewend aan het materiaal

Nederman installeerde afzuigpunten boven dertig lasposten, waar leerlingen elk in een afgesloten omgeving kunnen lassen. Daarnaast plaatste het ook afzuigpunten boven slijptafels. Naast de afzuiginstallaties mocht Nederman ook persluchthaspels installeren en de oliemistafzuiging en lasgasverdeling voorzien. “Dat is het materiaal waar de leerlingen mee werken. Dat we dat ook mochten installeren, is een groot voordeel voor ons. 

Als die leerlingen zelf ooit een zaak starten, zijn ze het al gewoon om met ons materiaal te werken en zijn ze misschien meer geneigd om voor Nederman te kiezen. Als ze in dienstverband aan de slag gaan en hun werkgever investeert in nieuw materiaal, is het niet ondenkbaar dat hij zijn personeel om input vraagt. Het was een traject van jaren, maar we zijn heel blij dat wij uiteindelijk partner mochten zijn bij het VTI-project.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details