NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Grotere tegels voor efficiënt ruimtegebruik en uitdagende toepassingen
Met de nieuwe XPlanar tegels APS4244 (links) en APS4242 (rechts) kan het Beckhoff planaire motorsysteem nog flexibeler en kostenefficiënter gebruikt worden.

Grotere tegels voor efficiënt ruimtegebruik en uitdagende toepassingen

Nieuwe APS4244 en APS4242 XPlanar-tegels

Twee nieuwe tegels – de uiterst compacte XPlanar-aandrijvingen – zijn nu beschikbaar voor het Beckhoff planaire motorsysteem. Dankzij de grotere afmetingen kunnen XPlanar movers met een breedte van 155 mm met één of twee routes werken op een minimale voetafdruk. De nieuwe vormfactor kan de benodigde ruimte en de kosten tot 50% verminderen, vooral bij toepassingen met transportgewichten tussen 800 en 3000 g. Bovendien maken de nieuwe tegels talloze extra toepassingen mogelijk dankzij de grotere precisie, dynamiek en verpakkingsdichtheid van de mover. Er zijn ook varianten verkrijgbaar met STO-functionaliteit.

De APS4244 en APS4242 XPlanar-tegels vertegenwoordigen een nieuwe vormfactor in het systeem en hebben afmetingen van respectievelijk 320 x 320 mm en 320 x 160 mm. Dit maakt voor het eerst een 1-sporig (APS4242) of 2-sporig (APS4244) bedrijf mogelijk dat is geoptimaliseerd voor de APM43x0 movers, wat ervoor zorgt dat de routes flexibeler en kostenefficiënter kunnen worden gerealiseerd. De twee nieuwe tegels bieden ook een verbeterde precisie en een kleinere minimale afstand tussen de mover, hetgeen een grotere verpakkingsdichtheid van de mover betekent. Daarnaast is er een krachtige geïntegreerde voedingseenheid die zorgt voor meer dynamiek. Afhankelijk van de variant wordt STO-functionaliteit geïmplementeerd om bijvoorbeeld de eenvoudige integratie van handmatige werkstations mogelijk te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details