Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Het streven van WOLF Energiesystemen B.V.: Een perfect binnenklimaat met de meest duurzame technologie

het-EDC-Van-Marcke
Het nieuwe EDC van Van Marcke. WOLF Energiesystemen B.V. heeft hier de volledige luchtbehandeling voorzien.

Tekst | Stef Pennemans

Beeld | WOLF Energiesystemen B.V.

17 februari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

​WOLF Energiesystemen B.V. combineert op vooruitstrevende wijze innovatie met een klantgerichte, adviserende rol. De firma beschikt over eigen techniekers die ondersteuning bieden op de werf en biedt ook voor enorme projecten een oplossing, zo bewijst het CO2-neutrale distributiecentrum van partner Van Marcke. De coronapandemie deed de nood naar innovatieve duurzaamheid in de energiesector nog meer stijgen. WOLF Energiesystemen B.V. kent zijn verantwoordelijkheid en lanceerde als één van de eersten een luchtreiniger: de AirPurifier. 

WOLF Energiesystemen is als aanbieder van energie­systemen een marktleider binnen Europa. Het bedrijf zorgt met zijn uit­gebreid gamma zowel in private woning­bouw als in grote industriële projecten voor een geschikt binnen­klimaat. “We hebben voor zeer veel uit­dagingen een oplossing dankzij ons ruime gamma aan onder andere ketels, warmte­pompen en lucht­behandelingskasten. Zo kunnen we klantgericht werken en leveren we haast maatwerk per project”, zegt Jimmy Dequeecker, technisch adviseur bij WOLF Energiesystemen B.V.

Compleet klantgericht

Jimmy merkt dat de laatste jaren klanten meer en meer ontzorgd willen worden, waar ze in het verleden zelf vaak de touwtjes in handen hadden. Daarom neemt WOLF Energiesystemen B.V. een belangrijke adviserende rol op zich. “We trachten een echte partner te zijn voor onze klanten en ervoor te zorgen dat ze met het volle vertrouwen op een goede afloop een bestelling kunnen plaatsen. Wij kijken dan wat het meest geschikt is voor dat project. Dat kan dankzij ons grote aanbod aan materialen. Natuurlijk zijn facetten als aftersales en correcte levertermijnen dan wel hyperbelangrijk.”

Die felle ondersteuning zet zich ook voort op de werf. Als installateurs minder vertrouwd zijn met bepaalde onder­werpen, dan biedt WOLF onder­steuning door hun eigen techniekers mee op de werf te betrekken. “Het installeren van bijvoorbeeld een grote warmte­wisselaar of luchtbehandelings­kast is een uitdaging. Daarom bieden onze techniekers onder­steuning aan de installateurs zodat ze het samen kunnen installeren. Dat is uitzonderlijk.”

Jimmy Dequeecker, technisch adviseur bij WOLF Energiesystemen B.V.

Volledig CO2-neutraal

Verwarming en verkoeling van privé­woningen zorgt voor 20 procent van het totale energie­verbruik in Europa. Globale spelers als WOLF hebben op vlak van duurzaam­heid dus een grote verantwoordelijk­heid. “We focussen al jaren op het zo duurzaam en zo circulair mogelijk ontwikkelen van producten”, zegt Dequeecker. “Daarbij adviseren we ook onze klanten hoe ze de energie-uitstoot zo laag mogelijk kunnen houden.” Door te rijden in elektrische wagens en met een nieuw duurzaam kantoor­pand probeert het bedrijf de eigen CO2-voetafdruk zo laag mogelijk te houden. 

WOLF’s duurzaamheids­strategie toont zich ook in de projecten van het bedrijf. In 2019 onthulde Van Marcke, Wolfs exclusieve distributie­partner voor verwarmings­oplossingen, zijn gloednieuw EDC: een volledig water- en CO2-neutraal distributie­centrum van 320m x 260m. WOLF Energiesystemen B.V. heeft hier de volledige luchtbehandeling voorzien. “Alle luchtgroepen waren Eurovent klasse A+ en we hebben de meest recente technologie gebruikt om een zo laag mogelijk energieverbruik te bekomen: onder andere EC-motoren en indirect adiabatische koeling. Dit is het type project waar wij maar al te graag aan meewerken”, aldus Dequeecker. 

AirPurifier

De coronapandemie schudde de bouwsector door elkaar, maar zorgde tegelijkertijd voor een stroomversnelling van innovaties. Als klanten op een probleem stoten, is het voor WOLF Energiesystemen B.V. een kwestie van luisteren en snel ontwikkelen. “We hebben sterk ingespeeld op de problemen die de markt kende. Zo waren we één van de eersten die een luchtreiniger, de AirPurifier, op de markt brachten”, vertelt Dequeecker. “Ik zie innoveren zeker als klantgerichtheid. Je moet luisteren naar wat de markt of je klanten vragen en daar een antwoord op bieden. Zo brachten we recent onze KG Flex uit, een nieuwe reeks van onze luchtbehandelingskasten. Hiermee bieden we een luchtgroep volledig op maat van het project aan.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details