NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hoe kies je de juiste tegels voor je badkamer?

Hoe kies je de juiste tegels voor je badkamer?

Nog dit jaar wil je de badkamer een echte make-over geven. Je wil er nu echt de badkamer van je dromen van maken. Met de indeling ben je wel klaar. Je weet inmiddels na veel gepuzzel waar je het grote ligbad wil, waar je de doucheruimte wil laten plaatsen en hoe je de wastafels langs de lange muur wil zien. Ook het tweede toilet heb je al een plekje gegeven.

De ruimte is ingedeeld. In je hoofd dan. Over de sfeer heb je nog twijfels. Wel weet je dat je, ook omdat het best een enorme ruimte is dat je grote vloertegels in je badkamer wil. Zo groot mogelijke tegels voor de vloer met antislip. Anders dan de wandtegeltjes. Die zie je meer als mozaïektegeltjes.

Rust

Om de grote badkamer meer intimiteit te geven denk je aan donkere vloer- en wandtegels. Maar toch misschien de badkamer wandtegels iets lichter van kleur. Dat geeft een speels effect en dit is dan echt jouw eigen keuze. Iets van jezelf. De grote natuurstenen badkamer vloertegels geven je een warm gevoel. De kleinere wandtegeltjes zorgen voor een vrolijke, misschien een beetje Cariben achtige sfeer en bezorgen je elke morgen een glimlach.

Materialen

De badkamertegels zijn gemaakt van Porcellanato of natuursteen. Marmer als natuursteen of keramische tegels die gebakken zijn in de oven. Allemaal perfecte harde materialen die tegen een stootje kunnen. Voor de vloer is het wel verstandig als je voor antislip kiest. De kans op glijdpartijen is dan aanzienlijk verminderd. Naast de gebakken wandtegels kun je mooie houten meubels of zitbanken neerzetten in de badkamer van je dromen. Zo maak je er een stoere badkamer van met een industriële uitstraling. Wel trendy, maar het moet bij je passen natuurlijk. Als de Caribische kleuren beter je passen is het een leuk idee om van die leuke gekleurde bordjes zoals uit de Beach Bar in Bonaire op een muur te hangen of de omlijstingen van de spiegels in die sfeer te maken. Belangrijk is dat het echt jouw badkamer wordt. En dat vrienden die jouw droombadkamer komen bekijken als die af is zeggen: Dit is echt jij!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details