NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
In stijl elektrisch verwarmen kan met een designradiator
Zehnder’s assortiment heeft twee categorieën: designradiatoren voor leefruimtes en designradiatoren voor badkamers.

In stijl elektrisch verwarmen kan met een designradiator

Elektrische radiatoren zijn duurzaam en vormen  dé perfecte aanvulling op vloerverwarming en een warmtepomp. Zehnder biedt een uitgebreid gamma van elektrische designradiatoren die naast het geven van comfortabele warmte ook nog eens een esthetisch statement maken in elke ruimte. Deze installeren gebeurt in twee stappen: bevestig de elektrische radiator aan de wand en steek hem in het stopcontact. Elektrisch verwarmen was nog nooit zo makkelijk.

Zehnder’s assortiment heeft twee categorieën: designradiatoren voor leefruimtes en designradiatoren voor badkamers.

Al decennialang ontwikkelt Zehnder producten die bijdragen aan een gezond en comfor­tabel binnenklimaat, met vernieuwende ventilatie­oplossingen en radiatoren als voor­naamste bedrijfsfocus. Vanaf 1980 maken design­radiatoren eveneens deel uit van hun assortiment in de productcategorie ‘radiatoren’. “Die radiatoren werden ontwikkeld vanuit een esthetisch oogpunt”, legt Bruno Cloet, Business Development Manager bij Zehnder uit. “Deze hebben een uitstraling die anders is dan gewone radiatoren. Wat je bij ons niet vindt, dat zijn design­radiatoren in het klassieke geribbelde plaat­staal. Zelfs niet lichtjes geribbeld. Al onze design­radiatoren zijn vlak en ogen daardoor heel strak en minimalistisch. Afhankelijk van de gekozen kleur, worden ze zo een catchy blikvanger. Ofwel vallen ze helemaal niet op in de ruimte.  Neem nu een matzwarte radiator op een zwarte muur. Met ons brede gamma bieden wij bovendien een oplossing voor elk type interieur: klassiek, landelijk, modern, Scandinavisch …alles kan.” Cloet geeft aan dat wit nog altijd de meest geliefde kleur is, gevolgd door matzwart en aardekleuren.

Duurzaam design

Zehnder’s assortiment heeft twee categorieën: design­radiatoren voor leef­ruimtes en design­radiatoren voor badkamers. Ondertussen zijn die ook gekend als handdoekdrogers. De meerderheid van de modellen is verkrijgbaar in zowel elektrische als CV-versies. Cloet benadrukt dat hoewel een designradiator iets prijziger is dan een traditioneel verwarmingselement, deze extra kost toch wel verantwoord is. “De verhouding prijs/kwaliteit is gewoon correct. De kwaliteitscontrole op het staal dat de Zehnder-fabrieken binnenkomt is echt ongelofelijk streng”, stelt hij. “Designradiatoren kunnen we heel competitief in de markt zetten want de hoge kwaliteitseisen maken de design­radiatoren van Zehnder opmerkelijk. Zo hebben deze een gegarandeerde levensduur van minstens twintig jaar en in de praktijk gaan ze meestal veel langer mee”, stelt Cloet. “Ook in de ecologische zin van het woord zijn onze radiatoren duurzaam. Staal kan namelijk altijd gerecupereerd worden voor recyclage.”

Al decennialang ontwikkelt Zehnder producten die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat, met vernieuwende ventilatieoplossingen en radiatoren als voornaamste bedrijfsfocus.

Toekomst

Ten slotte werpt Cloet ook een bik op de toekomst, waarin het gamma designradiatoren enkele innovaties te wachten staat: “Uiteraard werken we constant aan de optimalisatie van onze producten, zowel qua esthetiek als wat betreft hun prestaties. Op het vlak van technologie zit er bijvoorbeeld wel een en ander aan te komen. Zo worden woningen steeds meer met warmtepompen en zonne­panelen uitgevoerd en moeten we onze elektrische radiatoren daarop afstemmen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details