Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Elektrotech

Kies keurig: complete controle & digitale ontzorging

Iedereen vindt de weg naar ACEG.

Tekst | Kris Vandekerckhove / ACEG

Beeld | ACEG

8 februari 2023 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Er komt veel kijken bij de uitvoering van technische controles. Niet alleen de controle zelf, maar ook de voorbereiding, administratie en ­opvolging kan heel wat kostbare tijd in beslag nemen. Het is dus zaak om dit proces efficiënter te laten lopen én te digitaliseren. ACEG is ­daarvoor het aangewezen keuringsorganisme.

ACEG vierde in 2022 haar 10-jarig bestaan. De twee oprichters brachten het bedrijf op die tijd naar waar het nu staat: een ambitieuze organi­satie met meer dan 250 mede­werkers. Onder­tussen is ACEG zelfs uitgegroeid tot het grootste keurings­organisme dat voor 100 procent in Belgische handen is. Dat leidt tot meer auto­nomie en zorgt voor beslissings­recht in het dagelijkse en strate­gische reilen en zeilen van de onderneming. 

Er komt veel kijken bij de uitvoering van technische controles.

Dynamisch topteam

Sam Decoster, Sales & Marketing Manager ACEG: “Ondanks de sterke groei schenken we bij ACEG veel aandacht aan opleiding en een familiale sfeer. Want enkel zo is het mogelijk om een (h)echt topteam te vormen. Bewijs daarvan is de titel van ‘Great Place To Work’. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het enthousiasme van onze medewerkers ook uitstraalt naar de klanten. Een mooie bekroning is tevens de finaleplaats voor ‘KMO van het jaar 2022’. Bovendien is een goed uitgewerkt en kwaliteitsvol opleidingstraject essentieel om een goede klantenservice te garanderen. Zo creëert ACEG een team dat klaarstaat en er voor de volle 100 procent tegenaan gaat.”

Volledige ontzorging, maar steeds met oog voor detail.

Veelzijdige partner

ACEG heeft de nodige accreditaties voor quasi alle wettelijke technische controles in België. Denk daar­bij aan water-, gas- en elektrische keuringen of EPC’s en asbestattesten. Ook de controle van hef- en hijswerktuigen, liften, branddetectie en veiligheids­verlichting behoort tot het aanbod. 

Sam Decoster: “We houden voort­durend de vinger aan de pols om een veel­zijdige partner voor onze klanten te zijn. Naast particulieren vinden ook aannemers, architecten, evenementen­organi­sators, vastgoedmakelaars, installateurs, ketens, openbare besturen, verhuurcentra, syndici en meer en meer industriële bedrijven hun weg naar ACEG. Ook voor moeilijk bereikbare plaatsen bieden we een adequate oplossing: drones. Een hele verbetering qua inspectie-mogelijkheden.”

Een goed uitgewerkt en kwaliteitsvol opleidingstraject is essentieel om een goede klantenservice te garanderen.

Digitale ontzorging

Ook ACEG zet stevig in op digitalisering van alle processen, en dat mag dan ook als de hoofreden voor de sterke groei gezien worden. Vanaf dag één ontwikkelde ACEG namelijk een digitaal platform om de klant te ontzorgen van alle tijdrovende zaken: vanaf de initiële keuringsaanvraag, tot de administratieve opvolging, de uitvoering van de keuring en het raadplegen van de certificaten en attesten nadien. 

ACEG is hét aangewezen keuringsorganisme.

Sam Decoster: “Nagenoeg alles verloopt bij ons via een digitaal platform, speciaal ontwikkeld op maat van onze diensten én de noden van de klanten. Volledige ontzorging, maar steeds met oog voor detail. Alle verslagen zijn onmiddellijk en voor onbepaalde tijd beschikbaar. En dat maakt het mogelijk om de snelste op de markt te zijn. Een logisch gevolg van deze groei en de wil om continu te verbeteren was bovendien de ontwikkeling van een ‘Platform 2.0’. Met SPOQ (Single Platform Of Quality) werd een platform met nog meer hedendaagse functionaliteiten gelanceerd.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details