Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Meetinstrumenten

Koeltechnieker zet stap vooruit met nieuwe koudemiddelweegschaal

Testo-Smart-App-Application-testo-557s-770-02
‘De installateur kan de weegschaal, de manifold en de app samen gebruiken, voor maximaal gebruik.’

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Testo

26 juli 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Sneller en nauwkeuriger koelsystemen en warmtepompen vullen kan vanaf nu met de draadloze koudemiddelweegschaal Testo 560i, het intelligente koudemiddelventiel, een digitale manifold van Testo en de Testo Smart App. 

De nieuwe weegschaal is een onmisbaar accessoire voor elke koeltechnieker.

De nieuwe weegschaal is een onmisbaar accessoire voor elke koeltechnieker. Zelfs zonder een meet­toestel kan hij deze weeg­schaal gebruiken in combinatie met de Testo Smart App. Aangezien het om een ‘blinde’ weegschaal zonder display gaat, is de Testo Smart app – een gratis applicatie die het mogelijk maakt om metingen te regi­streren – wel noodzakelijk. De weegschaal is bij­zonder goed hanteerbaar, dankzij de compacte behuizing, het geringe gewicht, de handige draag­greep en stevige kunststof tas.

‘Door het intelligente koudemiddelventiel met de koelinstallatie en de fles te verbinden, kan de installateurop voorhand in de applicatie of de manifold tot op de gram aangeven welke hoeveelheid koelmiddel moet worden toegevoegd.’

Weegschaal + app + manifold

Het gebruik van een manifold in combinatie met de weegschaal creëert nog meer opties, zegt Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo: “Via de manifold krijgt de installateur allerlei relevante installatiegegevens te zien – denk maar aan hoge- en lagedruk, verdampingstemperatuur en condensatietemperatuur. Als hij de weegschaal opstart, verschijnen meteen de meetwaarden van de weegschaal. Al deze gegevens worden nog eens samengebundeld in de Testo Smart App.” De installateur kan kiezen uit de drie tools die hij ter beschikking heeft: “Hij kan de weegschaal, de manifold en de app samen gebruiken, voor maximaal gebruik. Dan verschijnen alle data zowel op de manifold als app. Het is echter ook mogelijk om zonder manifold te werken, al zijn er in dat geval minder gegevens beschikbaar”, zegt Van Nieuwenhove.  

De installateur hoeft het vullen van de koel­installatie met koelmiddel niet meer manueel te doen, maar kan hiervoor ook beroep doen op Testo. “Door het intelligente koudemiddelventiel met de koelinstallatie en de fles te verbinden, kan hij op voorhand in de applicatie of de manifold tot op de gram aangeven welke hoeveelheid koelmiddel moet worden toegevoegd. Gewoon het vulprogramma, doelwaarde voor oververhitting, onderkoeling of gewicht op de manifold of in de app invoeren, en de weegschaal plus ventiel doen de rest.”

Testo 560i.

Testo ProCool

Deze vernieuwing sluit naadloos aan bij de weg die Testo de voorbije jaren vastberaden is ingeslagen: die van de digitalisering. “Testo beschikt over een breed aanbod aan meetinstrumenten, die allemaal met elkaar kunnen communiceren via de Testo Smart App. Digitalisering is meer dan ooit de rode draad doorheen dit verhaal.” En daarmee is het eindpunt niet bereikt, want met die digitalisering beoogt Testo een specifiek doel: de installateurs helpen om relevante rapporten en attesten op te stellen. Van Nieuwenhove: “Het is een volgende, logische stap in onze evolutie. Nadat we eerst de verwarmingstechnieker de digitale applicatie Testo ProHeat aanbod, lanceerden we recent het online platform Testo pro +, dat onder de noemer Testo ProCool ook voor de koelinstallateur digitale mogelijkheden biedt . Denk maar aan de koelmiddelenboekhouding, een cruciale factoor voor elke koeltechnieker.” 

De metingen die de weegschaal verricht, zullen in de zeer nabije toekomst ook automatisch gesyn­chro­niseerd worden met Testo Pro +. “ProCool zal dan de waarden die opgeslagen zitten in de testo Smart App binnen­halen en de installateur een flinke stap vooruit helpen in zijn rapporterings­proces”, besluit Van Nieuwenhove.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details