NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Mat zwarte afwerking verovert sanitair in de openbare ruimte
De nieuwe showroom in Sint-Pieters-Leeuw.

Mat zwarte afwerking verovert sanitair in de openbare ruimte

DELABIE Benelux is nu na Frankrijk de grootste markt van de volledige groep geworden, en dat wordt gevierd met een showroom van 140 m2 gewijd aan het hele DELABIE-assortiment. Bij de voorstelling van de nieuwe showroom pakte het bedrijf bovendien uit met een rits aan nieuwe toevoegingen aan dat assortiment, waarbij vooral de mat zwarte afwerking voor sanitair in de openbare ruimte opvalt.

Black is back. Én hip. Nu de kleur overheerst in huishoudelijke keukens en badkamers, doet zwart ook zijn intrede in sanitaire ruimtes van utiliteiten. En daarvoor heeft DELABIE een heel gamma aan zwarte producten ontwikkeld, namelijk het BLACK SPIRIT COLLECTION-assortiment.

De wastafels worden geleverd zonder afvoerplug, zodat de decoratiestijl zelf gekozen kan worden.

Wastafels en urinoirs

DELABIE ontwikkelde sanitaire toestellen in RVS 304 met afwerking in mat zwart Teflon®. Omdat de wastafels, toiletten en urinoirs in dat assortiment vervaardigd zijn in RVS 304, zijn ze bestand tegen intensief gebruik, en wegen ze ook nog eens minder, een groot voordeel bij de installatie. Teflon® of PTFE, waarmee de producten afgewerkt zijn, wordt ook gebruikt in pannen en kookpotten. Het materiaal is bestand tegen chemische middelen én heeft een beperkte grip, waardoor kalkaanslag, de grote vijand van zwarte kleur, zich moeilijk kan vasthechten.

Het assortiment zwarte toestellen in RVS 304 met afwerking in mat zwart Teflon® bestaat uit 15 referenties: wastafels om in te bouwen en op blad te plaatsen, hangtoiletten, staande toiletten, toiletten voor personen met beperkte mobiliteit, urinoirs en schaamschotten. De wastafels worden geleverd zonder afvoerplug, zodat de decoratie­stijl zelf gekozen kan worden: volledig zwart, of “mix&match”, met een verchroomde afvoerplug en kraan.

Het pronkstuk in het BLACK SPIRIT COLLECTION assortiment is ongetwijfeld de 4-in-1-spiegelkast.

4-in-1-spiegelkast

Het pronkstuk in het BLACK SPIRIT COLLECTION assortiment is ongetwijfeld de 4-in-1-spiegelkast. Deze kast combineert vier functies: een spiegel, een elektronische zeepverdeler, een elektronische kraan en een handendroger of handdoekverdeler, afhankelijk van het model. Verlichte pictogrammen op de kast geven de zeep-, water-, en droogfunctie aan, wat voor een bijzonder intuïtief gebruik zorgt. Dankzij de LED-strip onderaan de kast wordt er bovendien een sfeervolle verlichting gecreëerd die ook meteen de wastafel verlicht.

Omdat alle functionaliteiten van de kast uitgerust zijn met elektronische handdetectie, wordt de over­dracht van ziektekiemen vermeden. De water­toevoer kan binnenin de kast, maar ook bovenaan de kast worden aangesloten. Voor alle apparaten is er slechts één elektrische aansluiting nodig, en bovendien zijn er maar 3 schroeven nodig om de kast op te hangen. De kast bestaat in 2 afmetingen: 600mm breed voor individuele installatie, of 800mm breed om een spiegelwand te creëren door verschillende kasten naast elkaar te plaatsen.

Zeepverdeler

Ook de nieuwe BINOPTIC elektronische zeep­verdelers passen in het zwarte gamma. Ze bestaan als muur- en bladmodel. Dit nieuwe type zeepverdeler vereenvoudigt het vullen van het reservoir dankzij een innovatief kliksysteem waardoor het reservoir afneembaar is. De verdeler bestaat in drie uitvoeringen: mat zwart rvs, glanzend gepolijst rvs en mat gepolijst rvs. Een infrarood oog zorgt voor automatische handdetectie. De detectieafstand is regelbaar. De BINOPTIC elektronische zeepverdeler is geschikt voor vloeibare zeep en schuimzeep, en de versies met reservoir zijn ook compatibel met hydroalcoholische gel. De doseerpomp in de zeepverdeler zorgt er bovendien voor dat steeds de juiste hoeveelheid zeep verdeeld wordt.

Accessoires

Om het mat zwarte gamma te vervolledigen, biedt DELABIE ook zwarte accessoires aan. Dit zijn onder meer kledinghaken, toiletborstelhouders, toiletrolhouders en handdoekverdelers. Op die manier is het makkelijk te combineren met de kranen en toestellen uit de BLACK SPIRIT COLLECTION. Het stevige ontwerp van de accessoires maakt hen geschikt voor openbare gebouwen, waar ze de ruimte verfraaien door hun design.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details