NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Met maatwerk maakt ­Spelsberg Belgium het verschil 
‘Door een product aan te leveren waar de installateur geen werk meer aan heeft, kan hij op de werf heel wat tijd besparen.’

Met maatwerk maakt ­Spelsberg Belgium het verschil 

Spelsberg is al meer dan een eeuw een grote naam in de elektrotechnische markt, en bouwde in België de laatste 15 jaar stevig verder aan de naamsbekendheid van de firma. De grote extra stap in deze richting, was de oprichting van dochterafdeling Spelsberg Belgium in 2019. Sindsdien is de focus duidelijk: Spelsberg Belgium biedt u naast de standaardmaterialen ook de mogelijkheid om voor een hoge mate van customization te kiezen. Een niet te onderschatten troef in de elektrotechnische markt van vandaag. 

Als pioniers van de industriële productie van elektro-installatiemateriaal richtten Ernst Spelsberg en Walther Kaiser in 1904 de firma Kaiser & Co in Schalksmühle op. 117 jaar later is de firma Spelsberg uitgegroeid tot een grote speler in de wereld van elektrische verbindingsdozen. In heimat Duitsland behoort de firma al decennialang tot ‘de grote jongens’, maar de internationale expansie van de firma is een fenomeen dat zich pas de laatste 20 à 25 jaar heeft voorgedaan. Zo werden er een tiental dochterfilialen opgericht, waaronder in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het succes van die andere vestigingen sterkte Spelsberg in de overtuiging dat ook Belgische installateurs baat zouden hebben bij een eigen afdeling van Spelsberg in ons land. In 2019 zag Spelsberg Belgium het levenslicht, de Belgische entiteit van Spelsberg met hoofdkantoor in Leuven. 

Bart Tastenoye, General Manager bij Spelsberg Belgium, licht toe: “De groothandels zijn de spil van onze werking. Mijn voorganger, René Van Mechelen, heeft sterk ingezet op het openen van deuren bij groothandels, en die aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af: de laatste vijf jaar konden we bij de grootste groothandels een jaarlijkse groei van bijna 20 procent noteren. En het eindpunt is nog lang niet bereikt.” 

Spelsberg Belgium biedt u naast de standaardmaterialen ook de mogelijkheid om voor een hoge mate van customization te kiezen.

Bedrijfslogo’s op de doosjes

De innige band met groothandels gaat hand in hand met een ander speerpunt van de aanpak van Spelsberg Belgium: customization. Dat zijn maatwerkoplossingen zoals het inbouwen van rails, het voorzien van connectoren, het printen van bedrijfslogo’s op de doosjes of het voorbedraden van bekabelingen. “Het is voor ons de manier om ons te onderscheiden van andere grote spelers op de markt, die wel kwaliteitsproducten leveren maar minder flexibiliteit in de productie aan de dag kunnen leggen. Daarom leggen wij ons toe op het creëren van producten die kunnen worden aangepast aan de specifieke noden van onze klanten. Dat maatwerk kan behoorlijk ver gaan – zo hebben we al regelmatig tot in de details aangepaste eindproducten aangeleverd, waarbij de installateur alleen nog de in- en uitgaande kabels moest aansluiten”, legt Tastenoye uit. 

De kracht van Spelsberg inzake customization is geen overbodige luxe als je weet dat heel wat installatiebedrijven moeite hebben met het vinden van geschikt personeel. Tastenoye: “Door een product aan te leveren waar de installateur geen werk meer aan heeft, kan hij op de werf heel wat tijd besparen. We kennen de bekommernissen van onze klanten: ze willen de elektrische installatietijd zo veel mogelijk beperken. Met onze aangepaste producten, in plaats van ruw standaardmateriaal, komt er een pak minder complex installatiewerk op de werf zelf bij kijken.” Op vlak van customization maakt Spelberg Belgium bovendien geen onderscheid in kleine of grote schaal, wat toelaat om erg kort op de bal te spelen. 

Elektrische mobiliteit 

Bart Tastenoye ziet de toekomst van Spelsberg Belgium alvast rooskleurig in: “De oprichting van het Belgische filiaal is een belangrijk signaal naar onze klanten: we zijn hier stevig verankerd en we gaan hier zeker niet weg. Daar komt nog eens bij dat de elektrotechniek een markt in volle ontwikkeling is – denk maar aan de vele uitdagingen en opportuniteiten op vlak van energie en elektrische mobiliteit. Daarom zijn we actief op zoek naar getalenteerde mensen om ons team te komen versterken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details