NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuw gebouw centraliseert de diensten en verhoogt de efficiëntie
Het pand beslaat een oppervlakte van circa 40.000 m2 en in totaal heeft de bouw een jaar geduurd.

Nieuw gebouw centraliseert de diensten en verhoogt de efficiëntie

Sinds eind vorig jaar is M&G Group gehuisvest in een gloednieuw gebouw. Op vrijdag 23 december 2022 overhandigde projectontwikkelaar Borghese Logistics de sleutels van het nieuwe pand in het Nederlandse Assen. 

Het pand beslaat een oppervlakte van circa 40.000 m2 en in totaal heeft de bouw een jaar geduurd. Het is bestemd voor productie, inclusief een uitgebreide R&D-ruimte, kantoren en uiteraard logistiek. In het nieuwe pand langs de A28 in Assen-Zuid brengt M&G Group de productie en distributie van rookgasafvoer-, ventilatie- en warmtepomp-oplossingen onder 1 dak. Het komende jaar staat in het teken van de verhuizing van de productielijnen en kantoren vanuit de oude panden in Assen en Groningen naar de nieuwe locatie.

‘Onze klanten kunnen rekenen op een volledig in Europa gefabriceerd product, dat voldoet aan alle in Europa geldende normen en keuringsprocessen.’ (Beeld: egbertdeboer.com).

Duurzaamheid en ecologie

Bij de bouw is maximaal ingezet op duurzaamheid en ecologie, iets dat geheel past bij de missie en visie van M&G Group. Eric Pans, CEO van M&G Group, zegt hierover: “We zijn ontzettend verheugd dat we de sleutel van het prachtige pand ontvangen hebben en we kijken uit naar de verhuizing. We willen iedereen die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan de bouw en realisatie van dit pand enorm bedanken. We zijn er trots op dat dit pand geheel past bij onze missie en visie, waarbij we streven naar een duurzaam en comfortabel leefklimaat voor iedereen. Met deze werkplek zetten we daar een fantastische stap in!”

“Deze ontwikkeling is een showcase voor de bouw van energiezuinige en natuurinclusieve distributie­centra”, stelt Rutger-Jan van Broekhoven, director development van Borghese Logistics “De integratie van het productieproces van M&G Group met de bijbehorende warehousing en logistiek laat bovendien zien hoe veelzijdig en multifunctioneel het gebouw is geworden, wat we samen met M&G Group hebben gerealiseerd. Met de uitgebreide aandacht die daarbij is besteed aan ecologie en energiezuinigheid, zijn we ervan overtuigd dat we hiermee de ultieme invulling hebben gegeven aan de ambitie van een duurzame ontwikkeling, namelijk nieuwbouw die ook over vele jaren nog relevant zal zijn voor de gebruikseisen van de toekomst”.

‘Deze ontwikkeling is een showcase voor de bouw van energiezuinige en natuurinclusieve distributiecentra.’

Efficiënter productieproces

Ook Belgische klanten zullen de vruchten plukken van deze reorganisatie, zegt Luc Bal, Country Manager bij M&G Group: “Dankzij dit nieuwe gebouw kan M&G Group een vlotter, sneller en efficiënter productieproces garanderen. Dat levert uiteraard ook voor de Belgische markt voordelen op. We kunnen de levertijden tot een minimum herleiden en kostenefficiënter produceren.” 

Nabijheid is de sleutel tot succes, volgens M&G Group: “We geloven niet in lange, vervuilende transporten vanuit Azië. Onze klanten kunnen rekenen op een volledig in Europa gefabriceerd product, dat voldoet aan alle in Europa geldende normen en keuringsprocessen”, besluit Bal.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details