NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuw Zuid, Antwerpen | Intelligente verwarming in nieuwe wijk dankzij warmtenetwerk en satellieten

Nieuw Zuid, Antwerpen | Intelligente verwarming in nieuwe wijk dankzij warmtenetwerk en satellieten

De bouwsector is constant op zoek naar intelligente en duurzame oplossingen voor de verwarming. In het kader van collectief wonen koppelt Giacomini – dankzij haar satellieten – de voordelen van een centrale stookplaats voor de primaire kring met die van onderstations die verwarmings- en sanitair warm water produceren per appartement. De werf Nieuw Zuid is daar een sprekend voorbeeld van…

In deze wijk, 12 ha groot, gelegen aan de oevers van de Schelde, treft men appartementen, handelspanden, met fietspaden, talrijke groene wijken, speeloorden en wandelpaden. Het is als het ware een dorp binnen de stad en men vindt er voor iedereen wat wils: restaurants, sportinfrastructuren, kantoren, een crèche, een school en dienstencentra. Dit concept richt zich tot een breed publiek: ondernemers, families, studenten, senioren… De wijk wordt gebouwd met het oog op ecologie en duurzaamheid, zoals Secchni-Vigano, auteur van het project en wereldbefaamd voor architectuur en stadsontwikkeling, het heeft bedacht! De stad Antwerpen heeft nauw samengewerkt aan de verwezenlijking van dit project en heeft een “warmtenetwerk” ter beschikking gesteld.

Nieuw Zuid Antwerpen

Nieuw Zuid is een dorp binnen de stad.

 

Een centrale stookplaats, speciaal ontworpen voor deze site, doet dienst als primaire kring voor de installatie. Het opgewarmde water (in eerste instantie gebeurt dat door gas en nadien door hernieuwbare energiebronnen) circuleert naar de verschillende gebouwen van Nieuw Zuid via een netwerk van geïsoleerde buizen die op ± 1 meter diepte liggen. Vervolgens neemt het secundair circuit de taak over om via satellieten (onderstations) met warmtewisselaars de warmte naar de radiatoren te verdelen of om instantaan sanitair warm water te produceren en dit per gebruiker!

Nieuw Zuid Antwerpen

De parameters van deze satellieten worden volledig elektronisch gestuurd.

 

Giacomini draagt hier ook haar steentje bij door de levering van GE556Y601 satellieten die uitermate geschikt waren voor dit innoverend project:

• Dankzij de intelligente regeling voor sanitair warm water, kan energie afkomstig van het primair netwerk (warmtenetwerk) optimaal benut worden.

• De parameters van deze satellieten worden volledig elektronisch gestuurd. Het drukverschil wordt beheerd door een drukregelaar die instaat voor een perfecte controle en werking van de individuele verwarmingsinstallaties.

• Elke satelliet is uitgerust met een intelligente energiemeter om het thermisch verbruik correct te registreren.

Nieuw Zuid Antwerpen

Met de isolatieschaal in PPE van de GE556Y601 wordt oververhitting vermeden in de beperkte ruimtes van de woningen waar de satellieten meestal opgesteld staan.

 

Een vlotte technische support van Giacomini, een efficiënte dienst na verkoop en eventuele pre-montage, zijn een van de zovele redenen die ertoe hebben bijgedragen dat Giacomini Benelux uitgekozen is om mee te participeren in deze buitengewone werf, welcome to the future! Met de isolatieschaal in PPE van de GE556Y601 wordt oververhitting vermeden in de beperkte ruimtes van de woningen waar de satellieten meestal opgesteld staan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details