NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe natuurlijke brandblusportfolio van Siemens beschermt de bedrijfscontinuïteit in cruciale domeinen

Nieuwe natuurlijke brandblusportfolio van Siemens beschermt de bedrijfscontinuïteit in cruciale domeinen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam portfolio
  • Nieuwe ADVtechnology van Siemens zorgt voor efficiënter ontwerpproces met veelzijdige componenten
  • Uitgebreide expertise van Siemens en toegang tot digitale tools garanderen ondersteuning tijdens de volledige levenscyclus van het brandbeveiligingssysteem

Siemens Smart Infrastructure introduceert zijn nieuwe portfolio van natuurlijke blusmiddelen, Sinorix NXN. Het nieuwe portfolio van blusmiddelen focust op de bescherming van mensen, goederen en bedrijfscontinuïteit en moderniseert de traditionele brandveiligheid door een combinatie van gebruiksgemak en geavanceerde technologie. De blusmiddelen bestaan uit de natuurlijke gassen en zijn ideaal voor de meeste toepassingsgebieden. Het nieuwe Sinorix NXN-portfolio gebruikt enkel stoffen die van nature in onze atmosfeer voorkomen en niet schadelijk zijn voor het milieu. Dankzij zijn compacte en veelzijdige productontwerp heeft hij ook een kleinere ecologische voetafdruk.

Milieuvriendelijk en duurzaam portfolio

De nieuwe Sinorix NXN-blusmiddelen zijn inert en veroorzaken geen schadelijke reacties of nevenproducten bij contact met vlammen. Zelfs bij een incident laten de geloosde blusmiddelen geen residu na voor schoonmaak of verwijdering en bevorderen ze dus een snelle hervatting van de bedrijfsactiviteit. Inerte blusmiddelen hebben een slechte elektrische geleidbaarheid en zijn dus ideaal voor elke toepassing waarbij de bescherming van kritieke infrastructuur belangrijk is. Stikstof biedt uitstekende bluseigenschappen voor branden van Klasse A (vaste stoffen), B (ontvlambare vloeistoffen) en C (ontvlambare gassen) alsook E (elektrische branden), terwijl argon optimaal geschikt is voor branden van Klasse D (metaalbranden).

De nieuwe natuurlijke blusmiddelen van Sinorix NXN zijn niet ozonafbrekend (ODP) en ze zijn niet onderworpen aan wettelijke beperkingen of uitfasering. Daarnaast volgen de blusproducten de EN-normen en -richtlijnen en beschikken ze over de gepaste certificaten, waaronder VdS en CNPP om de duurzaamheid van de blusoplossing te waarborgen.

Nieuw ontwerpconcept 

De nieuwe ADVtechnology (Advanced Double Actuation Valve) van Siemens bespaart kosten en verhoogt de efficiëntie in de complete levenscyclus van een brandblussysteem. Het productportfolio werd vereenvoudigd door componenten voor meervoudig gebruik te introduceren die dezelfde zijn voor alle types blusmiddelen. Bovendien wordt nu slechts één type pneumatische actuator gebruikt voor alle drukbereiken (8-360 bar) en wordt slechts één type cilinderafsluiter gebruikt voor zowel elektrische als pneumatische bediening. Dit maakt het ontwerpproces flexibeler en efficiënter (berekeningen voor nieuwe configuraties verlopen bijvoorbeeld sneller). Met behulp van de ADVtechnology werd de cilinderomruiling en de installatietijd drastisch verbeterd zodat gebruikers makkelijker en veel sneller een blussysteem kunnen installeren en onderhouden.

Ondersteuning levenscyclus gebouw

Naast lokale vertegenwoordiging beschikt Siemens ook over een Competence Center in Wenen en een testfaciliteit in Zwitserland, waar nieuwe en speciale blusoplossingen worden getest en verbeterd. Deze faciliteiten bieden gespecialiseerde expertise voor nieuwe en zeer uitdagende toepassingen. Daarnaast ondersteunt Siemens de volledige levenscyclus van het gebouw met de nieuwste digitale tools, waaronder specificatieteksten, BIM-gegevens, online tools om producten te selecteren, te configureren en te bestellen. Toegang tot de expertise, designknowhow en ervaring van Siemens zorgt ervoor dat klanten over-engineering vermijden, hun projectkosten zo laag mogelijk houden en tegelijk de brandveiligheid verhogen.

De nieuwe Sinorix NXN-blussystemen zijn zo ontwikkeld dat ze eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in complete brandveiligheidsoplossingen om de veiligheid te verhogen en risico’s te verminderen, inclusief branddetectie en evacuatie. Deze integratie optimaliseert ook het faciliteitenbeheer door cloudgebaseerde, digitale diensten aan te bieden die de werkings- en onderhoudskosten aanzienlijk verlagen.

Het nieuwe Sinorix NXN-portfolio is momenteel verkrijgbaar in Europa en zal later wereldwijd worden gelanceerd.

Meer informatie is te vinden op de website van Siemens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details