NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe vrijheid voor industrie en logistiek via bluetoothgestuurde sensoren

Nieuwe vrijheid voor industrie en logistiek via bluetoothgestuurde sensoren

Door gebruik te maken van sensoren voor lichtsturing kunnen hoge energiebesparingen worden gerealiseerd, vooral in hoogbouw­magazijnen. In plaats van hele zalen te verlichten, wordt het licht alleen ingeschakeld waar het nodig is. B.E.G. heeft speciaal voor deze toepassingen de bezettingsmelder en multisensorserie PD4-GH ontwikkeld. Dit wordt nu aangevuld met twee bluetoothgestuurde sensoren. De twee nieuwe modellen PD4-CAS-GH DALI-2 en PD4-CAS-GH zijn verbonden via een 230 volt voeding en bieden een intelligente, draadloze uitbreiding op bestaande DALI-gestuurde verlichtingssystemen via Casambi of zelfs volledig nieuwe draadloze Casambi-oplossingen.

Hoge plafonds, lange gangen, grote hallen – het zijn allemaal plaatsen waar de PD4-GH sensoren van B.E.G. Brück Electronic GmbH kunnen worden gebruikt. Dankzij de uittrekbare telescopische lichtsensor kan het meetbereik zelfs voor een inbouwhoogte tot 16 meter worden geoptimaliseerd. Samen met de instelbare para­meters zorgt dit voor een betrouwbare en energie­zuinige constante lichtregeling. Het ovale detectie­gebied is optimaal ontworpen voor gebruik in lange gang­paden: het heeft een diameter van 30 m in lengterichting, zelfs voor frontale bewegingen. Zo creëren de PD4-GH sensoren veilig­heid en comfort voor halgebruikers. B.E.G. biedt al meer dan 10 jaar PD4-GH sensoren aan. Sinds 2018 zijn ze verkrijgbaar met de innovatieve telescopische lichtsensor voor KNX, DALI, DALI-SYS, DALI-LINK en BMS  DALI-2.

Dankzij de uittrekbare telescopische lichtsensor kan het meetbereik zelfs voor een inbouwhoogte tot 16 meter worden geoptimaliseerd.

De samenwerking met Casambi  is gloednieuw. De ingebouwde bluetooth­modules van de Finse fabrikant maken draadloze bediening van de PD4-CAS-GH DALI-2 en PD4-CAS-GH modellen mogelijk via de Casambi app. Het PD4-CAS-GH DALI-2 model heeft een geïntegreerde DALI-2 voeding waarop DALI voorschakelapparatuur direct kan worden aangesloten. De afzonderlijke apparaten, die ook als armaturen in de app zichtbaar zijn, kunnen logisch met elkaar worden verbonden. Er is geen fysieke verbinding via de DALI-bus nodig. Het PD4-CAS-GH model wordt geleverd zonder DALI-2 voeding, maar heeft verder dezelfde functies. Het kan ook draadloos worden gekoppeld aan alle eenheden na aansluiting op netspanning. 

Deze innovatie opent deuren voor een volledig nieuwe vrijheid voor lichtsturing in hoogbouw­magazijnen. De Casambi-app wordt gebruikt om het dichtstbijzijnde apparaat in het mesh-netwerk te bedienen, dat de communicatie met andere apparaten overneemt. Gewenste lichtscènes en uitgebreide automatische functies kunnen snel worden gerealiseerd met behulp van de app. Daarnaast kunnen ook andere Casambi-apparaten zoals draadloze drukknoppen worden geïntegreerd.

In plaats van hele zalen te verlichten, wordt het licht alleen ingeschakeld waar het nodig is.

Voor wie graag vertrouwt op armaturen, druk­knoppen en sensoren binnen een zuiver Casambi-netwerk, is de PD4-CAS-GH het perfecte apparaat voor gebruik op grote hoogte. B.E.G. adviseert u graag over uw specifieke project.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details