Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Projecten

Plaatsbesparende ventilatieoplossing voor ­Quartier Bleu

Het gerenommeerde project Quartier Bleu blaast de zone nieuw leven in, met acht volumes aan appartementsgebouwen, winkels, restaurant en bistro’s....

sanutal_tallinn_-_zijaansluiting_2020-may-06-kopieren

30 september 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De oever van de Hasseltse kanaalkom ziet er sinds kort helemaal anders uit. Het gerenommeerde project Quartier Bleu blaast de zone nieuw leven in, met acht volumes aan appartementsgebouwen, winkels, restaurant en bistro’s. In gloednieuwe, ­state-of-the-art woningen zoals in ­Quartier Bleu is een compacte en efficiënte ventilatie-oplossing een must. Sanutal bood daarop een antwoord met het type-D ventilatietoestel Tallinn.

Sanutal is een Belgische fabrikant en verdeler van HVAC-producten, en is een flexibele partner in innovatieve projecten. Via een groothandel kreeg de firma de vraag om in Quartier Bleu de ventilatie te voorzien.

Compact ontwerp

De keuze viel op Tallinn: dit is een compact ventilatietoestel type D, met warmterecuperatie en een debiet van 250 tot 430m³/h. Een keuze die heel wat voordelen met zich meebrengt, zegt Matthias Dedeurwaerder, Account Manager bij Sanutal: “De toevoer en afvoer verloopt volledig mechanisch. Dat betekent dat er geen raamroosters nodig zijn, en er dus ook geen kans is op koude buitenlucht en tocht.”

Zoals in heel wat nieuwe projecten bleek de beperkte ruimte voor technieken een hele uitdaging. Gelukkig is de Tallinn hierop voorzien. “Bij de ontwikkeling van dit toestel ging er extra aandacht uit naar een zo compact mogelijk ontwerp. Tallinn kan zowel aan het plafond als tegen de wand gemonteerd worden. Het is één van de enige ventilatietoestellen met een debiet van 430 m³/h dat deze mogelijkheid biedt. In Quartier Bleu konden we in 90% van de gevallen het toestel aan het plafond monteren. Zo was er plaats voor andere technieken of huishoudtoestellen in de berging”, zegt Matthias. De montage en installatie verliep zonder problemen. “Het toestel beschikt over zowel voor -als zij-aansluitingen. Dit biedt de monteurs de mogelijkheid om pulsie en extractie te koppelen, wat voor hen het beste uitkomt. Alle toestellen zijn op een professionele en vakkundige manier geplaatst.”

Eenvoudig te bedienen

Zowel voor de monteur als de eindklant is de Tallinn een zeer gebruiksvriendelijk toestel, vervolgt Matthias. “De monteur kan het toestel opstarten aan de hand van een vierstandenschakelaar, maar ook via een computerprogramma. Bovendien komt één van onze techniekers nieuwe installateurs altijd ondersteunen bij de eerste opstart van het toestel. En ook aan de eindklant werd er gedacht. Hij of zij kan de Tallinn zowel bedienen via een vierstandenschakelaar als via een applicatie op de smartphone.”

Goede ventilatieprestaties gekoppeld aan een uitzonderlijk compacte vorm, dat is de Tallinn in een notendop. “De unit weegt slechts 18 kilogram, dat is bijzonder weinig voor een ventilatietoestel. Dit alles maakt van de Tallinn een plaatsbesparende en budgetvriendelijke oplossing voor Quartier Bleu”, besluit Matthias.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%