NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Plaatsbesparende ventilatieoplossing voor ­Quartier Bleu

Plaatsbesparende ventilatieoplossing voor ­Quartier Bleu

De oever van de Hasseltse kanaalkom ziet er sinds kort helemaal anders uit. Het gerenommeerde project Quartier Bleu blaast de zone nieuw leven in, met acht volumes aan appartementsgebouwen, winkels, restaurant en bistro’s. In gloednieuwe, ­state-of-the-art woningen zoals in ­Quartier Bleu is een compacte en efficiënte ventilatie-oplossing een must. Sanutal bood daarop een antwoord met het type-D ventilatietoestel Tallinn.

Sanutal is een Belgische fabrikant en verdeler van HVAC-producten, en is een flexibele partner in innovatieve projecten. Via een groothandel kreeg de firma de vraag om in Quartier Bleu de ventilatie te voorzien.

Compact ontwerp

De keuze viel op Tallinn: dit is een compact ventilatietoestel type D, met warmterecuperatie en een debiet van 250 tot 430m³/h. Een keuze die heel wat voordelen met zich meebrengt, zegt Matthias Dedeurwaerder, Account Manager bij Sanutal: “De toevoer en afvoer verloopt volledig mechanisch. Dat betekent dat er geen raamroosters nodig zijn, en er dus ook geen kans is op koude buitenlucht en tocht.”

Zoals in heel wat nieuwe projecten bleek de beperkte ruimte voor technieken een hele uitdaging. Gelukkig is de Tallinn hierop voorzien. “Bij de ontwikkeling van dit toestel ging er extra aandacht uit naar een zo compact mogelijk ontwerp. Tallinn kan zowel aan het plafond als tegen de wand gemonteerd worden. Het is één van de enige ventilatietoestellen met een debiet van 430 m³/h dat deze mogelijkheid biedt. In Quartier Bleu konden we in 90% van de gevallen het toestel aan het plafond monteren. Zo was er plaats voor andere technieken of huishoudtoestellen in de berging”, zegt Matthias. De montage en installatie verliep zonder problemen. “Het toestel beschikt over zowel voor -als zij-aansluitingen. Dit biedt de monteurs de mogelijkheid om pulsie en extractie te koppelen, wat voor hen het beste uitkomt. Alle toestellen zijn op een professionele en vakkundige manier geplaatst.”

Eenvoudig te bedienen

Zowel voor de monteur als de eindklant is de Tallinn een zeer gebruiksvriendelijk toestel, vervolgt Matthias. “De monteur kan het toestel opstarten aan de hand van een vierstandenschakelaar, maar ook via een computerprogramma. Bovendien komt één van onze techniekers nieuwe installateurs altijd ondersteunen bij de eerste opstart van het toestel. En ook aan de eindklant werd er gedacht. Hij of zij kan de Tallinn zowel bedienen via een vierstandenschakelaar als via een applicatie op de smartphone.”

Goede ventilatieprestaties gekoppeld aan een uitzonderlijk compacte vorm, dat is de Tallinn in een notendop. “De unit weegt slechts 18 kilogram, dat is bijzonder weinig voor een ventilatietoestel. Dit alles maakt van de Tallinn een plaatsbesparende en budgetvriendelijke oplossing voor Quartier Bleu”, besluit Matthias.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details