NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Resideo toont evolutie binnen comfort en veiligheid op VSK 2024

Resideo toont evolutie binnen comfort en veiligheid op VSK 2024

Resideo, de toonaangevende leverancier van Honeywell Home thermostaten, bepaalt al decennialang de trends in dit marktsegment. Op de VSK-beurs toont de leverancier een overzicht van deze legacy; van het ‘gouden rondje’ tot de moderne DT4 Ruimtethermostaat. Daarnaast is er ook een groeiend assortiment rond veiligheid dat bij Resideo een opmerkelijke opmars maakt. Van waterlekkage-, rook- en CO-detectoren tot een draadloze en cloudgebaseerde technologie voor centrale alarmering in appartementsgebouwen.

Comfort, veiligheid en energiebesparing in de residentiële markt zijn de onderwerpen waarop Resideo zich focust en die ook in hun beursstand centraal staan. Dat een comfortabele woning hand in hand gaat met een energiezuinig huis is een motto dat het bedrijf met steeds meer oplossingen in de praktijk brengt. De afgelopen maanden lag de nadruk al op de boodschap ‘Kleine upgrade – grote impact’. Daarmee wijst Resideo zijn klanten op het brede aanbod van producten voor een zuinige verwarmingsregeling; dit aanbod bestaat uit slimme Honeywell Home thermostaten, thermostatische radiatorafsluiters en de evohome slimme zoneregeling. Stuk voor stuk producten waarmee de vakman de gasrekening van zijn klanten kan helpen verlagen.

Moderne DT4 Ruimtethermostaat

Met meer dan 130 jaar ervaring is Resideo voor veel installateurs in ons land een betrouwbare partner. In 2023 introduceerde Resideo de DT4, een nieuwe thermostaat die – zo blijkt in de praktijk – wederom aantoont waarom de voorkeur van veel afnemers naar deze fabrikant uitgaat. De DT4 combineert de eenvoud en betrouwbaarheid van mechanische thermostaten uit de jaren ’70 met een modern, slank ontwerp en de techniek van vandaag.

HCC100 Multizone vloercomfortregelaar

Ook nieuw in 2023 is de HCC100 Multizone-regelaar, ontworpen en vervaardigd in Europa. Deze alles-in-een oplossing werkt naadloos samen met de bedrade of draadloze Honeywell Home thermostaten en integreert op een eenvoudige manier zowel nieuwe als bestaande installaties. Daarmee is het mogelijk om de HCC100 in vrijwel elke woning te gebruiken. Bovendien is de HCC100 met de Resideo Pro App in te stellen. Deze app begeleidt de vakman stap voor stap bij het configureren en installeren van de regeling, waardoor dit werk een fluitje van een cent is.

Kleine upgrade, grote impact

Verder helpt Resideo de installateur door met pasklare oplossingen een flinke energiebesparing bij eindgebruikers te realiseren. Met de Resideo thermostaten en regelingen zijn besparingen van 10 tot wel 32%* op het gasverbruik voor verwarming mogelijk. Bijvoorbeeld door een klant te adviseren om de handmatige radiatorkranen en oude thermostaat te vervangen door thermostatische radiatorafsluiters, een slimme evohome zoneregeling met HR92 radiatorregelaars. Deze en andere oplossingen neemt Resideo mee naar de beurs om aan bezoekers te kunnen tonen.

Uitgebreid veiligheidsportfolio

Een ander, steeds belangrijker productassortiment draait om de veiligheid in de woning. Recentelijk lanceerde Resideo een nieuwe reeks preventieproducten uit de L-serie: L1 WiFi-waterlekkage- en vorstdetector en de L5 WiFi-waterlekkage-afsluiter. In datzelfde marktsegment horen ook de Honeywell Home R200 rook-, hitte- en CO-melders. Eind 2023 is daar ook Sfty aan toegevoegd, dat op de VSK zijn primeur heeft in Nederland. Sfty biedt met behulp van draadloze en cloudgebaseerde technologie een service aan die waarschuwt voor branden en waterlekkages. De sfty-sensoren monitoren en waarschuwen bij brand-, rook-, temperatuur- en vochtigheidsontwikkelingen en de waterlekdetectieproducten van Resideo waarschuwen bij waterlekkages. Dankzij deze geavanceerde veiligheidsoplossing kunnen gebouwbeheerders, vastgoedmanagers, maar ook bewoners in appartementen snel en adequaat handelen zodra er sprake is van een alarm.

Praktische kennis opdoen

Verder kunnen bezoekers in de Resideo-stand in gesprek gaan over training en opleiding. De Resideo Academy biedt relaties praktische trainingen en demonstraties die toegang geven tot de kennis die nodig is voor de moderne oplossingen. De sterk vernieuwde cursussen zijn beschikbaar als training met instructeur op locatie, maar vaak ook als eLearning en/of webinar.

Resideo staat in Hal 12, Stand D120. De VSK-beurs vindt plaats van 6 tot en met 9 februari 2024 in de Jaarbeurs te Utrecht. Aanmelden kan via deze link.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details