NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schneider Electric en Planon kondigen strategische samenwerking aan

Schneider Electric en Planon kondigen strategische samenwerking aan

Twee wereldmarktleiders in Facility Optimization Software en Integrated Workplace Management Software (IWMS) geven samen nieuwe inhoud aan het begrip ‘smart buildings’ met een innovatieve oplossing voor het beheer van vastgoed gedurende de volledige levenscyclus. Deze gebundelde oplossing stelt gebouweigenaren, -gebruikers en Service Providers in staat om beter gefundeerde beslissingen te nemen over de gehele vastgoedportefeuille.

Schneider Electric – de marktleider in digitale transformatie van energiebeheer en gebouwautomatisering – en Planon – de toonaangevende softwareleverancier voor vastgoedbeheer en facility management – hebben vandaag aangekondigd dat zij samen een uniek platform op de markt gaan brengen. Dit platform brengt realtime data en Artificial Intelligence (AI) over gebouwen samen met slimme business beslissingen, en vertaalt deze naar operationele workflows voor beheerders en gebruikers van gebouwen en hun service providers. Deze samenwerking stelt organisaties in staat om strategische beslissingen over hun vastgoedportfolio te baseren op een combinatie van data afkomstig uit Operationele Technologie (OT) en Informatie Technologie (IT). Hiermee worden de exploitatiekosten van gebouwen verlaagd, de waarde van fysieke assets gedurende de volledige levenscyclus verhoogd, het duurzaamheidsprofiel van gebouwen verbeterd en de werkplekbeleving van medewerkers verhoogd.

“Schneider Electric is één van de ‘leaders’ in ons Green Quadrant voor Facility Optimization Software”, zegt Derrek Clarke, Senior Analyst bij Verdantix. “Organisaties met een complexe operatie die zeker willen zijn dat hun investeringen in gebouw gerelateerde systemen toekomstbestendig zijn, moeten Schneider Electric op hun shortlist van potentiële leveranciers zetten.”

“In het 2019 Green Quadrant voor IWMS-oplossingen positioneert Verdantix Planon opnieuw als een leidende leverancier op het gebied van end-to-end vastgoedbeheer. Planon heeft een zeer sterk aanbod voor de belangrijkste IWMS-toepassingen zoals portfoliobeheer, capital project management en ruimte- en werkplekkenbeheer”, zegt Susan Clarke, Verdantix Principal Analyst.

De initiële samenwerking combineert de EcoStruxure™ Building Advisor van Schneider Electric – een GBS-agnostisch adviesplatform – en Planon Universe – een geïntegreerd softwareplatform dat bijdraagt aan de optimalisatie van de prestaties van gebouwen, werkplekken en facility management-diensten. EcoStruxure™ Building Advisor is erop gericht de efficiëntie en het duurzaamheidsprofiel van gebouwen, en het welzijn en de productiviteit van medewerkers die in deze gebouwen werkzaam zijn te maximaliseren.

Planon Universe biedt functionaliteit voor processen in vastgoed-, ruimte- en werkplekkenbeheer, onderhouds-, service- en duurzaamheids-management. Planons IWMS biedt tevens volledige ketenintegratie met ERP-systemen en Business Analytics-oplossingen voor real estate beslissers, eigenaars, gebruikers en Service Providers. Met deze gezamenlijke propositie bieden Schneider Electric en Planon een full-service, Cloud-gebaseerde oplossing die geautomatiseerde, concreet inzetbare intelligentie biedt voor het onderhoud en het operationele beheer van gebouwen. De gecombineerde oplossing draagt daarmee direct bij aan procesoptimalisatie, duurzaamheid, kostenefficiëntie en hogere tevredenheid van gebruikers.

“Schneider Electric is verheugd over de samenwerking met Planon; deze samenwerking verstevigt onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor de vastgoedmarkt”, aldus Michael Sullivan, President Buildings Segments bij Schneider Electric. “De initiële gezamenlijke oplossing bundelt onze expertise en ondersteunt eigenaren, gebruikers, beheerders en aanbieders van vastgoed, en facility managers bij het verbeteren van de financiële prestaties van hun vastgoedportefeuilles. De oplossing verzamelt kerngegevens uit de EcoStruxure™ Building Advisor en stuurt deze door naar het Planon Universe platform om gebeurtenissen in de fysieke infrastructuur op basis van geautomatiseerde processen snel en adequaat af te handelen.”

“Planon helpt organisaties bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen rond gebouwen, mensen en werkplekken”, legt Pierre Guelen, CEO van de Planon Group, uit. “Onze samenwerking met Schneider Electric stelt ons in staat om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. Dit doen we door realtime op gebeurtenissen in de fysieke infrastructuur van een gebouw te ageren, storingen te voorspellen en passende onderhoudsinterventies aan te sturen, en gelijktijdig proactief efficiëntieverbeteringen te signaleren. Zowel Schneider Electric als Planon hebben de afgelopen decennia unieke ervaring opgebouwd in deze markt. Onze gecombineerde ervaring met duizenden gebouwen bundelt deze ongeëvenaarde expertise in één enkele oplossing. Wij geloven dat dit snelle en concrete resultaten gaat opleveren voor onze klanten.

De gezamenlijke oplossing van Schneider Electric en Planon transformeert gebouwen in productieve bedrijfsmiddelen door diagnostische asset data te combineren met vooraf gedefinieerde procedures om daarmee gerichte interventies op gebouwgebonden installaties te automatiseren. Deze combinatie heeft direct impact op de prestaties van een gebouw en operationele efficiëntie in de volledige vastgoedportefeuille. Naast de initiële samenwerking zijn beide organisaties van plan om hun integratie verder uit te breiden naar andere EcoStruxure™ Advisors, wat verdere efficiency van onderhoud en energieverbruik, duurzaamheidsplanning en een verbeterde werkplekervaring mogelijk maakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details