NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Simpelweg simpeler: nieuwe kelderafvoer biedt tal van voordelen
Door de innovatieve constructie bevinden de terugstuweenheid en de toegang tot de riolering zich voor het eerst in de vloerplaat, en blijven ze dankzij een vrije buisdoorgang volledig toegankelijk voor onderhoud en reiniging.

Simpelweg simpeler: nieuwe kelderafvoer biedt tal van voordelen

“Optimalisatie is voor processen, innovatie voor mensen”, luidt het spreekwoord waar men bij KESSEL AG goed naar geluisterd heeft. Daarom biedt de nieuwe kelderafvoer Universale Plus van het bedrijf meer voordelen, een eenvoudigere inbouw en meer innovatie dan de gebruikelijke producten. 

Voor de ontwikkeling stelde KESSEL AG het doel voor­op om de afwatering van kelders, van de inbouw tot het onderhoud, te vereen­voudigen: minder arbeids­stappen en daar­door minder arbeids­inzet, en minder materiaal­gebruik zorgen voor lagere kosten tijdens de hele product­levenscyclus. In het belang van het milieu zet KESSEL AG voor het eerst in op het overwegend gebruiken van gerecyclede materialen. 

In de nieuwe kelderafvoer brengt KESSEL AG meer voordelen, een eenvoudiger inbouw en meer innovatie dan gebruikelijke producten samen.

Simpelweg goed doordacht

Het basiselement beschikt over een verticale uitloop, waarbij kan worden gekozen voor een terugstuw­beveiliging conform DIN 13564 Type 5 en een geïntegreerd stankslot. Door deze constructie liggen de terugstuw­eenheid en de toe­gang tot de riolering niet meer diep onder, maar in de vloerplaat. Bovendien blijven ze dankzij de vrije buis­doorgang volledig toegankelijk, wat onder­houd en reiniging van het riool aanzienlijk vereenvoudigt.

Simpelweg praktisch

In het draaibare verlengstuk zijn drie toevoeren voor het aansluiten van douche, wastafel en wasmachine geïntegreerd. Zo zitten de toevoeren bij de Universale Plus voor het eerst boven de vloerplaat, die dus nog maar één keer hoeft te worden doorboord. Daardoor kan het werk worden verdeeld tussen ruwbouw (basiselement) en sanitair (verleng- en opzetstuk). 

In het draaibare verlengstuk zijn drie toevoeren geïntegreerd, waarmee die zich voor het eerst boven de vloerplaat bevinden. Dit maakt een duidelijke werkverdeling tussen ruwbouw en sanitair mogelijk.

Simpelweg flexibel

Het multitalent kan op verschillende manieren in woningen en andere gebouwen worden gebruikt. Voor meer flexibiliteit kan worden gekozen voor opzet­stukken van rvs, kunststof en Ecoguss. Alle varianten zijn draaibaar, kantelbaar, in hoogte verstel­baar en belastbaar. Ontwerpers kunnen het product zo altijd precies op de specifieke inbouwsituatie afstemmen. Als extra pluspunt kunt u, om de introductie van de Universale Plus te vieren, een gasgrill van Weber winnen. Ideaal voor uw volgende team-BBQ! 

Voor de verschillende gebruiksmogelijkheden van de Universale Plus in woningen en andere gebouwen kan worden gekozen voor opzetstukken van rvs, kunststof en Ecoguss.

Over KESSEL AG

KESSEL AG is een internationaal toon­aan­gevende aan­bieder van hoogwaardige afwaterings­oplossingen die overal waar water stroomt zeker­heid bieden. Sinds 1963 worden mensen en hun omgeving beschermd door KESSEL-producten die gebouwen afwateren, afvalwater behandelen en schade door terug­stuw voorkomen. Dankzij de hoofdproductie­locatie en het hoofd­kantoor in Lenting in Beieren en de andere locaties in Europa en Azië combineert KESSEL de uit­stekende kwaliteit van “Made in Germany” met een wereld­wijde aanwezigheid in de buurt van onze klanten. Daarnaast streeft het bedrijf met zijn inzet voor klimaat­neutraliteit, milieu­bescherming en sociale verantwoordelijk­heid duur­zame doelstellingen na.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details