NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Specifieke kranen helpen utiliteitsgebouwen verduurzamen

Specifieke kranen helpen utiliteitsgebouwen verduurzamen

Korter douchen, het toilet doorspoelen met minder water, de thermostaat een graadje lager zetten: in hun woning doen mensen al veel om energie te besparen. Wanneer ze niet thuis zijn, vertonen velen echter ander gedrag, ze betalen de factuur namelijk niet zelf. Met zijn speciaal voor de utiliteitssector ontwikkelde kranen wil DELABIE dat probleem mee helpen oplossen.

Het gemiddeld waterverbruik per persoon, zo’n 200 liter per dag, ligt in openbare en kantoorgebouwen maar liefst 50% hoger dan thuis. De thermostaat een graad lager draaien, waarmee 7% wordt bespaard, of de kraan dichtdraaien tijdens het inzepen van de handen, doen we daar vaak niet. Ook gebreken zoals lekken of een toilet dat blijft lopen, worden minder snel gesignaleerd en dus hersteld. De financiële gevolgen zijn dan ook niet voor ons, of toch niet rechtstreeks.

Specifieke kranen helpen utiliteitsgebouwen verduurzamen

DELABIE’s ALGUI is 100% recycleerbaar.

 

Sanitair producent DELABIE komt tegemoet aan dat probleem met specifiek daarvoor ontwikkelde kranen die debiet en het onderbreken van looptijden optimaliseren. De prestaties van de zelfsluitende en elektronische kranen overtreffen ruimschoots de hoogste standaarden van keurmerken als WELL, EU Ecolabel, European Water Label enzovoort, die met name bestemd zijn voor kranen voor huishoudelijk gebruik. Met de oplossingen van DELABIE kan de bouwheer hoge scores behalen voor het gebouw in milieukeurmerken als HQE, BREEAM en LEED.

Laagste debieten ter wereld

“Er zijn drie basiselementen die het ons mogelijk maken waterbesparing te realiseren in publiek sanitair: beperk debiet, onderbroken gebruik en gegarandeerde automatische zelfsluiting”, zegt Roos Ysebaert, marketing & communication manager. “Onze kranen hebben een beperkt debiet van

Specifieke kranen helpen utiliteitsgebouwen verduurzamen

Met de TEMPOSOFT2 van DELABIE wordt verspilling tegengegaan.

 

1,5 l/min voor de wastafel en 6l/min voor de douche. Die debieten zijn bij de laagste ter wereld. Het onderbreken van de waterstraal en de automatische sluiting beperken ook verspilling. De wastafelkranen sluiten automatisch na 7 seconden. Het toiletsysteem met directe spoeling is dan weer robuust ontwikkeld, zodat het risico op lekken sterk verminderd wordt. Om het waterverbruik te optimaliseren zijn de toiletkranen met directe spoeling beschikbaar in twee versies, telkens met dubbele bediening: 2l/4l en 3l/6l. De urinoirspoeling van 3 seconden en de massamodus op de elektronische urinoirkranen zijn andere voorbeelden van systemen die het waterverbruik optimaliseren.”

De zelfsluitende kranen van de DELABIE werken zonder elektrische voeding en genereren dus geen enkel energieverbruik. Het hele assortiment is bovendien gemaakt van 100% duurzaam en recycleerbaar materiaal. De elektronische kranen hebben door infraroodtechnologie een minimaal verbruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details