NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stekerbaar gamma van marktleider: ongeëvenaard in diversiteit

Stekerbaar gamma van marktleider: ongeëvenaard in diversiteit

Wieland Electric mag zichzelf met recht en rede beschouwen als één van de voorlopers wanneer het gaat over stekerbaar installeren. Dankzij het innovatieve, stekerbare installatiesysteem voor de utiliteitsbouw Wieland GST18 is het bedrijf uitgegroeid tot wereldwijd marktleider.

Wieland Electric heeft het stekerbaar installeren als eerste geïntroduceerd in de installatiemarkt markt in 1977. Gunther Van Duyse, Managing Director van Atem nv, dat de producten van Wieland Electric in België verdeelt: “Later zijn er vele OEM-klanten mee op de kar gesprongen. Zo ontstonden bijkomende stekerbare componenten (voorzien van de originele GST18® stekkers), zoals verlichtingsarmaturen, verdeeldozen, bewegingsmelders tot stopcontacten en schakelaars.” Als enige fabrikant heeft Wieland Electric een gamma dat naast de klassieke GST18® en GST15® (mini-GST®) ook stekerbare reeksen in IP65/69 RST® bevat. Op deze manier is een volledig nieuwe markt ontstaan voor stekerbaar installeren, bijvoorbeeld in de tuinbouw.

De afzonderlijke gesis® productgroepen vullen elkaar perfect aan en vergemakkelijken het installatiewerk, van verdeelbord tot verbruiker.

 

Minder tijd en minder kosten

Met het gesis® installatiesysteem zet Wieland Electric in op topkwaliteit, onderdelen met extra lange levensduur en tijds-en kostenbesparing. In een recent onderzoek werd een conventionele installatie vergeleken met een installatie met gesis® CLASSIC. De resultaten spraken voor zich: de installatie nam bijna de helft minder tijd in beslag (72,6 minuten tegenover 134,2 minuten), de materiaalkosten lagen beduidend lager (7,40 euro tegenover 17,34 euro). De kostenbesparing wordt nog versterkt als het tijdsverschil gekoppeld wordt aan de besparing op loonkosten. Bovendien oogt de installatie ook beduidend netter (zie afbeelding).

De afzonderlijke gesis® productgroepen vullen elkaar perfect aan en vergemakkelijken het installatiewerk, van verdeelbord tot verbruiker. “De diverse nevenreeksen, zoals de GST08®, GST15®, gesis® NRG (vlakband) zijn samen met de waterdichte RST®, RSTmini® en RSTmicro® ongeëvenaard in diversiteit en toepassingsmogelijkheden: deze producten zijn te gebruiken in gebouwen, maar ook bijvoorbeeld in boten en tijdelijke installaties”, vult Van Duyse aan.

‘De GST15®, ongeëvenaard in diversiteit en toepassingsmogelijkheden.’

 

Ook projecten op grote schaal worden steeds vaker stekerbaar uitgerust, merkt Van Duyse op. “De tijdswinst, maar vooral de lagere faalkosten spelen hier een belangrijke rol in. De trend om met BIM de planning van de gebouwen te voorzien met de reeds beschikbare bibliotheken van gesis® producten maakt ook de circulaire planning voor het gebruik van met GST18® voorziene producten veel gemakkelijker.”

Copycat

Installateurs die stekerbaar willen installeren, moeten wel ten allen tijde voorzichtig zijn, aldus Van Duyse: “Voor GST18® stekkers heeft Wieland geen goedgekeurde compatibele merken. Het is dus opletten geblazen wanneer de installateur beslist om te mixen met ‘copycat-stekkers, die veelvuldig op de markt terug zijn te vinden. Er bestaan in dat geval immers geen garanties op de juiste werking tussen de componenten die door béide fabrikanten zijn onderschreven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details