Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Elektrotech

Techniek, beheer én ontwerpvrijheid komen samen in nieuw intercomsysteem

Proximity-badges maken een eenvoudige toegang én sleutelbeheer mogelijk.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Intratone

1 november 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Intratone is gespecialiseerd in toegangscontrole en intercomsystemen, die continu worden doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten én wensen uit de markt. Een mooie voorbeeld hiervan is Vendône; een nieuw intercomsysteem waarin actuele wensen in techniek, beheer en uitstraling perfect samenkomen.

Intratone staat voor intercomsystemen met real­time updates, die eenvoudig op afstand beheerd kunnen worden. “Met onze oplossingen gaan gemak, veiligheid en betrouw­baarheid hand in hand”, vertelt Marketing Manager Benelux Edwin van Reijsen. “De intercom­systemen zijn boven­dien eenvoudig te installeren en vergen slechts weinig tot geen onder­houd. In combinatie met een Europese productie, lange levens­duur en een opti­maal gebruik van het mobiele telefoon­netwerk weten we zowel gebouw­eigenaren, gebouw­beheerders als bewoners te over­tuigen. Nu én richting de toe­komst. Bij de innovatie, ontwikkeling en verbetering van onze toegangs­controle- en intercom­systemen kijken we altijd kritisch naar wat de markt vraagt én nodig heeft. Welke wensen zijn er in techniek, beheer en uitstraling? Maar ook: is er sprake van veranderende woon­behoeften? En wat betekent dit voor onze toegangscontrole- en intercom­systemen? Welke uitdagingen spelen er?”

Vendône front met een foto van Amsterdam. | Vendône front met bedrijfslogo.

Volledig personaliseerbaar

Anno 2022 willen woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren, gebouwbeheerders én bewoners hun intercom­systemen nog meer dan voorheen kunnen personaliseren, weet Van Reijsen. “Bijvoor­beeld door in de LCD-display een logo of eigendoms­etiket op te nemen. Maar ook door de display nog meer onder­deel te laten worden van de esthetiek van het gebouw. Hier spelen wij op in met een volledig personaliseer­baar front waarop, naast een uitgebreid gamma kleuren, ook een logo en/of foto naar keuze geprojecteerd kan worden.”

Eenvoudig sleutelbeheer

Een belangrijke marktwens is bovendien een systeem waar­door je niet alleen spreekt, luistert en gezien wordt, maar die tevens beschikt over een Proximity-lezer zodat gemak, veilig­heid én een­voudig sleutel­beheer naar het hoogste niveau worden getild. “Sleutels zijn het meest precaire onderdeel van de toegangscontrole”, aldus Van Reijsen. “Immers komt het regelmatig voor dat bewoners sleutels verliezen, waardoor de voordeur kwetsbaar wordt. En ook kapotte sleutels en cilinders zijn aan de orde van de dag. Om beheerders ook op dit vlak te ontzorgen en tijd en kosten te besparen, maakt onze nieuwste intercomoplossing gebruik van een Proximity-badge die eenvoudig, op afstand en via de beveiligde Intratone managementportal op de desktop, tablet of smartphone uitgegeven, ingetrokken en geautoriseerd kan worden. Hierdoor blijven beheerders en bewoners volledig in control. In het geval van verhuizingen hoeven beheerders niet meer op locatie te komen voor hun mutatiebeheer. Naar wens kan bovendien (tijdelijke) toegang worden verleend aan bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers. Maar ook aan installateurs, schilders en andere onderhouds­partijen, die op een vooraf bepaald moment hun werkzaamheden komen uitvoeren. Een welkome feature in het kader van thuiswerken is dat bijvoorbeeld van 8.30 tot 17.00 uur de bedrijfsnaam in de display kan worden getoond, terwijl van 17.00 tot 9.00 uur de familienaam zichtbaar is.”

Anno 2022 willen woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren, gebouwbeheerders én bewoners hun intercomsystemen nog meer dan voorheen kunnen personaliseren.

Hoogwaardig, stabiel en draadloos

Onderscheidend aan de systemen van Intratone is het gebruik van het mobiele telefoonnetwerk. Van Reijsen: “We plaatsen een zeer bestendig intercomsysteem met simkaart op de gevel, die in verbinding staat met het elektronische sluitsysteem van de toegangsdeur. Hierdoor zijn gebruikers niet langer afhankelijk van bedrading of lokale draadloze wifi- of bluetooth-netwerken. Het GSM-netwerk garandeert een hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding van de intercom naar de smartphone en vice versa. Dankzij een wereldwijd bereik kunnen bewoners – ook wanneer zij niet thuis zijn – hun bezoeker(s) duidelijk te woord staan en/of de deur openen voor de pakketbezorger. Via de Intratone App kan naar wens ook video aan het systeem worden gekoppeld. Ook is communicatie via een vaste (land)lijn mogelijk. Een separate binnenpost is dus niet meer nodig.”

Subtiele verwijzing naar de Franse roots

Intratone is een merk van het beursgenoteerde Cogelec en vindt haar oorsprong in Frankrijk. Niet verwonderlijk dus dat de naam van de nieuwste intercom subtiel verwijst naar de Franse streek Vendée, waar nog altijd het hoofdkantoor en de fabriek van Intratone gevestigd zijn. “Vendône is half mei geïntroduceerd tijdens ons partnerevent, waarin kennis werd gedeeld en samen naar de toekomst van toegangs­controle en intercomsystemen werd gekeken”, aldus Van Reijsen. “Het intercomsysteem zal vanaf nu ook via deze partners te bestellen zijn. Omdat Vendône zowel in een inbouw- als opbouw­variant verkrijgbaar is, wordt voor ieder gebouw en iedere situatie een passende oplossing geboden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details